Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσω του ερευνητικού προγράμματος «RISE» εξελίσσεται ένας νέος τύπος κράνους για ποδηλάτες που χάρη σε ειδικούς αισθητήρες…

… αλλά και τη δυνατότητα «επικοινωνίας» με τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου, θα μπορεί να προειδοποιήσει τον αναβάτη για τυχόν κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει.

«Έξυπνο» κράνος ποδηλατών

8.310 Επισκέψεις στο άρθρο (24/4/2019)

Το νέο «έξυπνο» κράνος που έχει εξελιχθεί μέσω του πανευρωπαϊκού προγράμματος «RISE», είναι σε θέση να προειδοποιεί τον ποδηλάτη σε περίπτωση κινδύνου τόσο με δονήσεις όσο και με ηχητικά σήματα.

Η αλματώδης εξέλιξη της αυτοκίνησης γενικότερα, έχει στραφεί στην βελτίωση της ικανότητας «επικοινωνίας» τόσο των οχημάτων που κινούνται στο οδικό δίκτυο με τους άλλους χρήστες του δρόμου, όσο και στην επικοινωνία μεταξύ των οχημάτων και των υποδομών του οδικού δικτύου.
Η νέα εποχή του «Internet-of-things» στην οποία εισερχόμαστε με ταχύτατους ρυθμούς, προϋποθέτει την ασύρματη και σε πραγματικό χρόνο επικοινωνία των διαφόρων συσκευών μεταξύ τους και αυτό, όπως είναι φυσικό, μπορεί να βρει εφαρμογές σε άπειρες εκφάνσεις της καθημερινότητας μας. Από τη δυνατότητα ενεργοποίησης / απενεργοποίησης του συστήματος συναγερμού στο σπίτι μέσω του κινητού τηλεφώνου, ή την δυνατότητα του… ψυγείου να παραγγείλει τα απαιτούμενα προϊόντα –αυτόματα- από την ιστοσελίδα του super-market, οι δυνατότητες είναι ανεξάντλητες.
Υπό αυτό το σκεπτικό, δεν θα πρέπει να μας ξενίζει η παρουσίαση ενός νέου κράνους για ποδηλάτες που εξελίχθηκε και δοκιμάζεται ήδη, μέσω του προγράμματος «RISΕ», στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι εταιρείες Scania και Volvo.
Το εν λόγω κράνος είναι εφοδιασμένο με ηχεία τα οποία μπορούν να προειδοποιήσουν τον χρήση μέσω σημάτων, ανάλογα με την κρισιμότητα της περίστασης, για τυχόν κινδύνους, ακόμη και 7 δλ. πριν.
Παράλληλα, δύναται να προειδοποιήσει τον ποδηλάτη και μέσω δονήσεων και μάλιστα, από την αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του κεφαλιού του, αναλόγως της προέλευσης του κινδύνου, προειδοποιώντας παράλληλα με ηχητικά σήματα του τύπου: «Αυτοκίνητο πλησιάζει από τα αριστερά»!