Με τη λήξη της διαβούλευσης, για τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς των υποψήφιων οδηγών, να πλησιάζει συνεδρίασε εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας.

Έκτακτη συνεδρίαση ΕΣΟΑ για τις εξετάσεις οδήγησης

Το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ) συνεδρίασε εκτάκτως την περασμένη Παρασκευή με αφορμή την προσεχή λήξη της διαβούλευσης για το νομοσχέδιο που αφορά στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης.

 
Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Θάνου Βούρδα, με αφορμή τη διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που έχει να κάνει με τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς των υποψήφιων οδηγών.

Συγκεκριμένα λόγω της λήξης της διαβούλευσης την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 για το σχέδιο νόμου, η Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, συγκάλεσε το Συμβούλιο προκειμένου τα μέλη να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου. Οι εμπλεκόμενοι φορείς τοποθετήθηκαν και ήδη έχουν αρχίσει να αποστέλλουν και γραπτώς τις προτάσεις τους και παρατηρήσεις τους.

Όπως δήλωσε η κ. Χρυσοβελώνη: «Πρόκειται για ένα καινοτόμο νομοσχέδιο που είμαι σίγουρη πως θα αναβαθμίσει την διαδικασία προσόντων και συμπεριφοράς των οδηγών,  το σύστημα αξιολόγησης, εποπτείας και ελέγχου της οδηγικής συμπεριφοράς. Στόχος είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου, διαφανούς και λειτουργικού συστήματος, με αξιοποίηση της τεχνολογίας και την καθιέρωση αδιάβλητων διαδικασιών. Λόγω της επικείμενης λήξης της διαβούλευσης δε θα μπορούσε να μην προηγηθεί η συζήτηση και τοποθέτηση των μελών του ΕΣΟΑ προκειμένου να υποβάλλουμε τις τυχόν παρατηρήσεις μας και προτάσεις στον υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη ώστε να προχωρήσει η ψήφιση του Νομοσχεδίου με την εφαρμογή ταυτόχρονα και των απαραίτητων μεταβατικών διατάξεων που απαιτούνται για την ομαλή μετάβαση στο νέο Σύστημα εξετάσεων οδηγών και υποψήφιων οδηγών».

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ