Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Ελαστικά Αυτοκινήτων: Πως γλιτώνω χρήματα;

16.666 Επισκέψεις στο άρθρο
Ελαστικά Αυτοκινήτων: Πως γλιτώνω χρήματα;

- Πόσο σημαντικό είναι να συντηρείς τα ελαστικά σου;
- Επενδύοντας στο σωστό ελαστικό, επενδύετε στην ασφάλεια
- Η σωστή πίεση ελαστικών είναι το παν
- Ακολουθήστε τις οδηγίες χωρητικότητας φόρτωσης

Πόσο σημαντικό είναι να συντηρείς τα ελαστικά σου;

Σίγουρα, τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας δεν μπαίνουν σε προτεραιότητα στη ζωή σας. Αλλά να όμως, που ένα σκασμένο λάστιχο θα τύχει πάντα τη χειρότερη στιγμή, προκαλώντας προβλήματα στην καθημερινότητά σας, χάσιμο χρόνου καθώς και χρημάτων, ίσως το πιο σημαντικό στη σήμερον εποχή. Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να γλιτώσετε όλα τα παραπάνω και να βγείτε κερδισμένοι;

Επενδύοντας στο σωστό ελαστικό, επενδύετε στην ασφάλεια

Αρχικά, η συντήρηση των ελαστικών σας μπορεί να σας εξασφαλίσει καλύτερα χιλιόμετρα βενζίνης και να βελτιώσει την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σας. Και αυτό γιατί; Τα ελαστικά είναι το μόνο μέρος του αυτοκινήτου που έρχεται συνεχώς σε άμεση επαφή με το οδόστρωμα, επηρεάζοντας τον χειρισμό, την οδήγηση, το φρενάρισμα και την ασφάλεια του οχήματος. Ξεκινώντας από τα βασικά, μία φορά το μήνα θα πρέπει να τσεκάρετε και να διατηρείτε την πίεση των ελαστικών στα σωστά επίπεδα (αυτά που αναγράφει ο κατασκευαστής), καθώς και το βάθος του πέλματος, ενώ μία καλή ευθυγράμμιση στην αρχική τοποθέτησή τους θα σας γλιτώσει από πολλούς… μπελάδες! Τα διαστήματα του «ελέγχου» θα πρέπει να γίνονται πιο συχνά, αναλόγως αν οδηγείται σε κακό οδικό δίκτυο, αν ζείτε σε ψυχρή περιοχή ή οδηγείται συνήθως μεγάλες αποστάσεις. Και πάντα να έχετε στο μυαλό σας πως, επενδύοντας στο σωστό τύπο ελαστικών, επενδύετε στην ασφάλειά σας!

Συχνός έλεγχος ελαστικών

Θυμάστε που στα μαθήματα οδήγησης μας έμαθαν να περπατάμε γύρω από το αυτοκίνητο και να επιθεωρούμε τα ελαστικά, αλλά και άλλα τυχόν προβλήματα; Ε λοιπόν, αυτό πρέπει να σας γίνει συνήθεια όταν βρίσκεστε στο πρατήριο καυσίμων και γεμίζεται το ρεζερβουάρ ή όταν πλένεται το αυτοκίνητό σας.
 
Αναζητήστε προβλήματα στα ελαστικά, όπως σκισίματα, ανομοιόμορφη φθορά, ρωγμές ή διόγκωση. Οι τακτικοί έλεγχοι μπορούν επίσης να σας δείξουν εάν έχετε κολλήσει ένα καρφί ή άλλα υπολείμματα στα ελαστικά πριν γίνουν σοβαρό πρόβλημα ενώ οδηγείτε. Αν παρατηρήσετε κάτι από τα παραπάνω, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>