Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ενα Ford Ranger για το Rally Dakar!

3.154 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2020)

Η εταιρεία «NWM» από τη Ν. Αφρική, εξέλιξε μια ειδική έκδοση του Ford Ranger που θα χρησιμοποιηθεί για εκτός δρόμου αγώνες ταχύτητες, όπως π.χ. το διάσημο Rally Dakar.

Η εταιρεία «NWM» (Neil Woolridge Motorsports) έχει κατά καιρούς εξελίξει αρκετές ειδικές εκδόσεις του Ranger, πάντα με την συγκατάθεση της Ford, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε αγώνες ταχύτητας ανά την υφήλιο, π.χ. στην Ν. Αφρική ή τη Βραζιλία, στα πρότυπα του Rally Dakar.
Ωστόσο, οι συγκεκριμένες εκδόσεις, εφοδιάζονταν μέχρι πρότινος με έναν V8 πετρελαιοκινητήρα 5,0λτ. όπως και διάφορα ανταγωνιστικά μοντέλα (Toyota Hilux 5,0lt, Nissan Navara 5,0 ή 5,6λτ.).
Μεταξύ των διαφοροποιήσεων του νέου Ford Ranger Rally Raid που εξέλιξε η NWM περιλαμβάνεται η υιοθέτηση ενός νέου V6 κινητήρα EcoBoost, χωρητικότητας 3,5λτ., για τον οποίο δεν έχουν προς το παρόν ανακοινωθεί περισσότερα στοιχεία.
Το εν λόγω όχημα προβλέπεται να συμμετάσχει σε αγώνες ταχύτητας «Class T» της FIA και μεταξύ των διαφορών του σε σχέση με τις… συμβατικές εκδόσεις του Ford Ranger αξίζει να αναφέρουμε τη μετατόπιση του κινητήρα προς τα πίσω, σχεδόν στο κέντρο του αμαξώματος, για καλύτερη κατανομή του βάρους μεταξύ των δύο αξόνων, την αύξηση του συνολικού πλάτος του πλαισίου και του αμαξώματος, τη μείωση του βάρους στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης και τις αναρτήσεις, την αύξηση της απόστασης του οχήματος από το έδαφος και φυσικά τα ισχυρότατα φρένα που περιλαμβάνουν δίσκους (αερόψυκτους εμπρός, υδρόψυκτους πίσω) σε όλους τους τροχούς με εξαπίστονες δαγκάνες.