Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο μοντελιστής Hugo Markes ποζάρει –πάνω- στο εντυπωσιακό νέο δημιούργημα του, ένα πιστό αντίγραφο του Scania R 500 Topline υπό κλίμακα 1:2,3!

Το εν λόγω μοντέλο ελέγχεται μέσω τηλεχειριστηρίου και στο εσωτερικό της καμπίνας του μπορεί να χωρέσει ακόμη και ένα παιδί.

Παράλληλα, με βάρος 800+ κιλών, είναι σε θέση να έλξει ακόμη και ένα μικρό αυτοκίνητο.

Ενα φορτηγό «τσέπης»

8.741 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2018)

Ο μοντελιστής Hugo Markes κατέπληξε τους πάντες κατασκευάζοντας ένα πλήρως λειτουργικό Scania R 500 Topline σε κλίμακα 1:2,3 με συνολικό μήκος λίγο πάνω από τα επτά μέτρα και βάρος 800+ κιλών!

Το μεγάλο πάθος του μοντελιστή Hugo Markes ήταν –και παραμένουν- τα ελικόπτερα ωστόσο, όταν το τελευταίο του δημιούργημα καταστράφηκε ολοσχερώς από μια… άτσαλη πτώση, αποφάσισε να στραφεί σε κάτι πιο… γήινο.
Πιο συγκεκριμένα, ο μοντελίστης από την Ελβετία, σε συνεργασία με τον επίσης μοντελιστή Hermann Auer, ξόδεψαν περισσότερες από 4.000 ώρες καθώς και 50.000 ευρώ προκειμένου να κατασκευάσουν έναν τράκτορα (με ρυμούλκα), πιστό αντίγραφο του μοντέλου R 500 Topline της Scania, σε κλίμακα 1:2,3!
Αναμφίβολα, το εγχείρημα των δύο μοντελιστών ήταν εξαιρετικά δύσκολο καθώς έπρεπε ουσιαστικά να σχεδιάσουν από την αρχή το εν λόγω μοντέλο και να κάνουν εκτεταμένη χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών προκειμένου να κατασκευάσουν τα επιμέρους στοιχεία του. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση των ελαστικών, τα οποία τελικά κατάφεραν να τα προμηθευτούν από ένα εργοστάσιο στην Κίνα.
Με βάση τα όσα αναφέρει ο κ. Markes, το εν λόγω μοντέλο έχει βάρος λίγο πάνω από τα 800 κιλά και συνολικό μήκος πάνω από 7 μέτρα ενώ, χάρη στην πιστότητα του με το πραγματικό «θηρίο» της Scania, είναι σε θέση ακόμη και να έλξει ένα μικρό αυτοκίνητο! Επιπλέον, αν και δεν έχει σχεδιαστεί για αυτόν τον λόγο, στο εσωτερικό της καμπίνας του θα μπορούσε να χωρέσει ένα παιδί…
Για όσους ενδιαφέρονται, το εν λόγω πρωτότυπο είναι το μοναδικό στο είδος του, ελέγχεται μέσω τηλεχειριστηρίου ενώ το κόστος πώλησης του υπολογίζεται περίπου στα 65.000 ευρώ!