Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Ford Model TT (εδώ μια έκδοση του 1924, ήταν το πρώτο ελαφρύ επαγγελματικό της εταιρείας και παρουσιάστηκε το 1917.

Ένα από τα βασικά του γνωρίσματα ήταν το γεγονός ότι μπορούσε να αποκτηθεί με διάφορους τύπους καρότσας, καλύπτοντας πολλαπλές χρήσεις…

… ενώ η παροιμιώδης αποδοτικότητα και αξιοπιστία του, συνέβαλλε την εμπορική ανάπτυξη της Ford κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πλέον, ο κορυφαίος εκπρόσωπος στην πληρέστατη γκάμα ελαφρών επαγγελματικών της Ford είναι η νέα γενιά του Transit.

Ένας αιώνας επαγγελματικών!

2.126 Επισκέψεις στο άρθρο (27/7/2017)

Ένας αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την πρώτη παρουσίαση του «Model TT», το πρώτου επαγγελματικού οχήματος που κατασκεύασε η Ford, πρωτοπορώντας και σε αυτήν την κατηγορία οχημάτων.

Η Ford έχει να επιδείξει ορισμένα από τα πιο θρυλικά μοντέλα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, όπως π.χ. το Model T. Ωστόσο, πολλοί παραβλέπουν την τεράστια σημασία ενός ακόμη μοντέλου, του «Model TT», του πρώτου ελαφρού επαγγελματικού οχήματος που η παρουσίαση παρουσίασε σαν σήμερα πριν από 100 χρόνια.
Βασισμένο στο «Model T», το «Model TT» ήταν μακρύτερο σε διαστάσεις, πιο άκαμπτο και… σκληροτράχηλο ενώ, ήταν το πρώτο όχημα της εταιρείας που εξελίχθηκε για επαγγελματική χρήση.
Αρχικά, το Model TT λανσαρίστηκε στην αγορά των ΗΠΑ, ωστόσο σε μετέπειτα φάση παράχθηκε και στο Μάντσεστερ (Μ. Βρετανία).
Πέραν του οδηγού μπορούσε να φιλοξενήσει και έναν επιπλέον συνεπιβάτη ενώ οι ιδιοκτήτες του μπορούσαν να επιλέξουν μεταξύ πολλαπλών παραλλαγών αναφορικά με τον τύπο της καρότσας. Παράλληλα, υπήρχε η επιλογή τοποθέτησης ελαστικών με αέρα για τον πίσω άξονα, πέραν των κλασικών –τότε- ελαστικών χωρίς αέρα, με σαφή οφέλη στην βελτίωση της άνεσης.
Η εξαιρετική εμπορική πορεία του Model TT συνέβαλε τα μέγιστα στην ισχυροποίηση της Ford και στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών σε παγκόσμιο επίπεδο και πλέον, 100 χρόνια μετά, εξακολουθεί να προσφέρει μια από τις πληρέστερες γκάμες στην εν λόγω αγορά με εκπροσώπους όπως τα Transit Courier, Transit Connect, Transit Custom, Transit και Ranger, γεγονός που της έχει διασφαλίσει μεταξύ άλλων την κορυφαία θέση στις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στις διάφορες χώρες της ΕΕ τα τελευταία χρόνια.