Το ενδεχόμενο μείωσης του κόστους των διοδίων στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας σχολίασε σε σχετικές του δηλώσεις ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ενδεχόμενο μείωσης του κόστους διοδίων

Σε δηλώσεις του, ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρ. Σπίρτζης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Πολιτεία εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των κομίστρων των διοδίων από το 2018.

 
Πιο συγκεκριμένα, κατά την παράδοση ενός από τα τελευταία τμήματα που απομένουν για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρ. Σπίρτζης, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και στο ενδεχόμενο μείωση του κόστους των διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας.
Χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «… Δυστυχώς τα διόδια δεν είναι ακριβά μόνο στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, αλλά και στους αυτοκινητόδρομους. Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν υπάρχει μόνο η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων αλλά όταν εγκατασταθεί το αναλογικό σύστημα διοδίων (πιθανότατα από το τέλος του 2018), να μειώσουμε το ύψος της χρέωσης ανά χιλιόμετρο».
Συγκεκριμένα μέσω διαπραγματεύσεων, κυρίως με τις τράπεζες που έχουν χρηματοδοτήσει τα έργα, η Πολιτεία επιθυμεί να βρεθεί ένα μοντέλο που θα μειώσει τα κόμιστρα των διοδίων μέσα από άλλες μεταβλητές.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως μπορεί να είναι μεταβλητός ο χρόνος της παραχώρησης ενός έργου δηλαδή, όταν μειώνεται ο κυκλοφοριακός φόρτος (και τα έσοδα του παραχωρησιούχου), να αυξάνεται ο χρόνος της παραχώρησης και όταν αντίστοιχα αυξάνεται ο κυκλοφοριακός φόρτος, να μειώνεται ο χρόνος παραχώρησης, διατηρώντας ωστόσο πάντοτε τις τιμές των διοδίων σε χαμηλότερα επίπεδα από τα ισχύοντα.
 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ