Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ενισχυμένοι αναμένονται οι έλεγχοι στα συνοριακά τελωνεία όλης της χώρας με τη βοήθεια νέου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που θα εγκατασταθεί σύντομα.

Ενισχύονται οι έλεγχοι στα τελωνεία

2.118 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2018)

Οι τελωνειακές υπηρεσίες της χώρας προωθούν την προμήθεια ενός νέου συστήματος αυτόματης καταγραφής πινακίδων και λοιπών στοιχείων των διερχόμενων οχημάτων, με στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Συνολικά έξι τελωνεία της χώρας στη Κακαβιά, την Κρυσταλλοπηγή, τους Κήπους, τις Καστανιές, τη Μέρτζανη και τη Νίκη, θα αποκτήσουν ένα νέο ειδικό δίκτυο καμερών, αισθητήρων ελέγχου και λογισμικό εφαρμογών μέσω του οποίου θα είναι σε θέση να συγκεντρώνουν αναλυτικά δεδομένα για όλα τα διερχόμενα οχήματα όπως π.χ. αριθμός κυκλοφορίας, εθνικότητα, διαστάσεις, χρώμα, μάρκα, μοντέλο κ.ο.κ., τα οποία θα μπορούν άμεσα να διασταυρωθούν με στοιχεία από άλλες βάσεις δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του υπουργείου Μεταφορών και της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αντιμετωπιστεί –με την βοήθεια της τεχνολογίας- το φαινόμενο του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, τα ανασφάλιστα οχήματα, τα οχήματα που έχουν κλαπεί καθώς και πλήθος άλλων παραβατικών συμπεριφορών.