Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Στην επιβεβαίωση πως εργάζονται πάνω σε ένα προσχέδιο που έχει συμφωνηθεί για να ενώσουν τις δυνάμεις τους προχώρησαν με κάθε επισημότητα ο Όμιλος PSA και η Fiat Chrysler Automobiles.

Ενώνουν τις δυνάμεις τους PSA & FCA

3.651 Επισκέψεις στο άρθρο (1/11/2019)

Ο Όμιλος PSA και η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) επιβεβαίωσαν με κάθε επισημότητα πως ετοιμάζονται για τη συγχώνευση τους που αλλάξει πλήρως τις ισορροπίες στην παγκόσμια αυτοκίνηση.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω επίσημης ανακοίνωσης των δύο Ομίλων, επιβεβαιώνοντας τις πολλαπλές διαρροές που είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρε.
Τα διοικητικά συμβούλια των PSA και FCA δήλωσαν το πρωί της 31ης Οκτωβρίου πως θα εργαστούν προς μια δεσμευτική συμφωνία και αν όλα πάνε καλά, οι λεπτομέρειες της θα γνωστοποιηθούν μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, υπογραμμίστηκε πως θα δημιουργηθεί η 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο, με συνολική αγοραία αξία περίπου 50 δις δολαρίων, με βάση τις τρέχουσες τιμές.
Οι μέτοχοι της κάθε εταιρείες θα κατέχουν το 50% της συνδυασμένης οντότητας. Οι επενδυτές στην FCA θα λάβουν μέρισμα ύψους 5,5 δις ευρώ ενώ, ο PSA θα διανείμει το μερίδιο του στην εταιρεία Faurecia, που ανέρχεται στο 46%. Μάλιστα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως η εξοικονόμηση κόστους από την εν λόγω συμφωνία, χωρίς κλείσιμο εργοστασίων, μπορεί να ανέλθει στα 3,7 δις ευρώ.
Το διοικητικό συμβούλιο των 11 μελών του νέου Ομίλου, θα περιλαμβάνει πέντε στελέχη από τον PSA και πέντε από την FCA ενώ, ο CEO του Ομίλου PSA, κ. Carlos Tavares, θα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και θα βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο με τον πρόεδρο της FCA, John Elkann, να διατηρεί τον ρόλο του.
Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές ποιος θα είναι ο ρόλος του CEO της FCA, Mike Manley.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως η νέα εταιρεία θα έχει ως έδρα την Ολλανδία, ενώ η συγχώνευση των δύο Ομίλων θα υπερκαλύπτει όλο το φάσμα οχημάτων, τόσο των επιβατικών όσο και των επαγγελματικών.