Ενημερωθείτε για τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν εφεξής για τις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών όλων των κατηγοριών.

Επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών

Με τις σχολές οδηγών να επαναλειτουργούν από τη 19η Απριλίου, σχετική Κ.Υ.Α. του υπουργείου καθορίζει τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα που επιβάλλεται να τηρούνται.

 
Οι σχολές οδηγών ξεκίνησαν εκ νέου την λειτουργία τους από τη Δευτέρα, 19η Απριλίου 2021 και μια νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζει τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Στην εν λόγω ΚΥΑ (ΦΕΚ 1558), προβλέπεται ότι επιτρέπεται η διενέργεια εξ αποστάσεων μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης, καθώς και μαθημάτων πρακτικής εκπαίδευσης όλων των κατηγοριών, υπό τις εξής προϋποθέσεις τήρησης υγειονομικών μέτρων:
 • Απολύμανση μεταξύ διαδοχικών μαθημάτων των σημείων του εκπαιδευτικού οχήματος με τα οποία έρχονται σε επαφή οι εμπλεκόμενοι
 • Υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους εμπλεκόμενους
 • Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού έλεγχου νόσησης από τον κορωνοϊό έως και 24 ώρες πριν το προγραμματισμένο μάθημα για τους εκπαιδευόμενους και τουλάχιστον δύο (2) φορές την εβδομάδα για τους εκπαιδευτές.
 
Παράλληλα, επιτρέπεται η διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων οδηγών λεωφορείων και φορτηγών συμπεριλαμβανομένης και της εξέτασης για την απόκτηση Π.Ε.Ι. και ειδικής άδειας Ε.Δ.Χ. – Ταξί, υπό την προϋπόθεση διενέργειας αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self –test) έως και 24 ώρες πριν το προγραμματισμένο μάθημα για τους εκπαιδευόμενους και τουλάχιστον δύο (2) φορές την εβδομάδα για τους εκπαιδευτές καθώς και τήρησης των ακολούθων μέτρων στις αίθουσες εξέτασης:
 • Πλήρωση έως και το στο 50% της χωρητικότητας τους και με την κατά το δυνατόν αραιότερη και ομοιόμορφη κατανομή των εξεταζόμενων στον χώρο.
 • Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρων.
 • Σταδιακή και ελεγχόμενη είσοδος και έξοδος των υποψηφίων.
 • Αερισμός για 30 λεπτά μεταξύ διαδοχικών εξετάσεων
 • Απολύμανση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των εξαρτημάτων τους καθώς και των θέσεων των υποψηφίων κατά τα διαστήματα που μεσολαβούν μεταξύ διαδοχικών εξετάσεων.
 
Σε ότι αφορά στη διενέργεια των πρακτικών εξετάσεων όλων των κατηγοριών, πρέπει να τηρούνται οι εξής προϋποθέσεις:
 
 • Με ευθύνη του παριστάμενου εκπαιδευτή, η μεταφορά των υποψηφίων από και προς τον χώρο εξέτασης, υλοποιείται τηρουμένων των περιοριστικών μέτρων και κανόνων περί μεταφοράς επιβατών που έχουν ληφθεί λόγω του κορωνοϊού.
 • Διενέργεια αυτοδιαγνωστικού έλεγχου νόσησης από τον κορωνοϊό έως και 24 ώρες πριν το προγραμματισμένο μάθημα για τους εκπαιδευόμενους και τουλάχιστον δύο (2) φορές την εβδομάδα για τους εκπαιδευτές.
 • Διενέργεια του ελέγχου των δικαιολογητικών και των ερωτήσεων εκτός του εκπαιδευτικού οχήματος.
 • Απολύμανση μεταξύ διαδοχικών εξετάσεων, των σημείων του εκπαιδευτικού οχήματος με τα οποία έρχονται σε επαφή οι εμπλεκόμενοι.
Τέλος, σε ότι αφορά στα δίκυκλα, ο υποψήφιος εξετάζεται φορώντας τον ατομικό εξοπλισμό και ρουχισμό του. Σε περίπτωση που δεν διαθέτει εξοπλισμό, όπως επιαγκωνίδες ή επιγονατίδες, μπορεί να δανειστεί από τον εκπαιδευτή, ο οποίος οφείλει να τις απολυμαίνει πριν από κάθε χρήση.
 
 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Advertisement