Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Επιδοτήσεις για ανανέωση των ΦΔΧ με φόντο... εκλογές

Επιδοτήσεις για ανανέωση των ΦΔΧ με φόντο... εκλογές

2.555 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2022)

Στον κλάδο των Μεταφορών αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, μετά την συνάντηση του ΠΣΧΕΜ με τον Υπουργό κ. Καραμανλή.

Έκτακτη συνάντηση Υπουργού με ΠΣΧΕΜ

Σήμερα, o Yπουργός Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών κ. Παναγιώτη Τεγρέλλη, μία έκτακτη συνάντηση που επιδίωκαν καιρό τα μέλη του ΠΣΧΕΜ, όπως είχαμε ανακοινώσει και με την επιστολή τους για τα προβλήματα συνταξιοδότησης που αντιμετώπιζαν. Στην εν λόγω ολιγομελή συνάντηση, της οποίας το κάλεσμα έγινε από τον ίδιο τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή, συμμετείχαν μέλη από τη διοίκηση του ΠΣΧΕΜ, ο Πρόεδρος κ. Τεγρέλλης, ο ταμίας κ. Γιώργος Σταματόπουλος και το μέλος κ. Σαχινίδης.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

«Υποσχέσεις» από τον Υπουργό για νέο νομοσχέδιο

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν όλα τα θέματα που είχαν αποτυπωθεί προηγουμένως και είχαν αποσταλεί εγγράφως στο Υπουργείο Μεταφορών. Ο κ. Υπουργός δήλωσε πως ορισμένα από αυτά θα αποτυπωθούν σε νομοσχέδιο τις προσεχείς μέρες. Το σημαντικό θέμα της παραπάνω συζήτησης, είναι πως για πρώτη φορά άνοιξε ο διάλογος για επιδότηση των αυτοκινητιστών όσον αφορά την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου των ΦΔΧ.
 

Τι γίνεται στον κλάδο των Ταξί;

Αντίστοιχα, οι επαγγελματίες οδηγοί στον κλάδο των Ταξί τηρούν στάση αναμονής για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, καθώς σε σχετική ανακοίνωση του το ΣΑΤΑ (30/11/2022) αναφέρει πως: «Εν αναμονή του νομοσχεδίου που θα φέρει στη Βουλή το Υπουργείο Μεταφορών και θα περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν τον κλάδο των επιβατικών μεταφορών, συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ. Το συμβούλιο εξουσιοδότησε το προεδρείο να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να περιφρουρήσει τα επαγγελματικά συμφέροντα των χιλιάδων αυτοκινητιστών ταξί της Αττικής. Ήδη το ταξί υποφέρει από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των Ε.Ι.Χ και οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση συντηρεί ή διευκολύνει την παραβατικότητα τους θα είναι αιτία πολέμου. Δεν αγωνιζόμαστε κατά της κυβέρνησης ή των στελεχών της ορμώμενοι από κομματικές διαφορές.

Είμαστε οι πρώτοι που θα χειροκροτήσουμε και θα πανηγυρίσουμε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία είναι προς το συμφέρον του κλάδου και προστατεύει τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών ταξί. Είμαστε όχι μόνο εργαζόμενοι, αλλά και πολίτες που βιώνουν την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις προϊόντων, την κατακόρυφη αύξηση στο κόστος ζωής. Αγωνιζόμαστε μαζί με όλη την ελληνική κοινωνία για να επιβιώσουμε. Δεν είναι αγώνας κομματικός ή ιδεολογικός, είναι αγώνας ζωής.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »