Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Επιδοτήσεις για την αγορά αγροτικών μηχανημάτων

3.774 Επισκέψεις στο άρθρο (3/2/2021)

Ενημερωθείτε για τις επενδύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα που παρέχουν οι νέες προκηρύξεις καθεστώτων του Αναπτυξιακού Νόμου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ΑγρόΤυπο, ευκαιρίες για επενδύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα παρέχουν οι νέες προκηρύξεις καθεστώτων του Αναπτυξιακού Νόμου «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων», «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού».
Με βάση λοιπόν και τις σχετικές δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Γεωργικής Ανάπτυξης Α.Ε., κ. Ντ. Μπλιάτσου: «… ο πρωτογενής αγροδιατροφικός τομές έχει οριζόντια επιχορήγηση 50% σε όλη τη χώρα».
Δικαιούχοι από τον πρωτογενή τομέα κρίνονται οι παραγωγοί, οι αγροτικές επιχειρήσεις, οι οργανώσεις παραγωγών, οι ομάδες παραγωγών και φυσικά οι συνεταιρισμοί.
Στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνονται τα τρακτέρ, τα παρελκόμενα, τα μεγάλα μηχανήματα όπως οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές, οι κτιριακές εγκαταστάσεις (αποθήκες, θερμοκήπια και επιπλέον:
  • Ψυκτικοί θάλαμοι για κηπευτικά, φρούτα, άνθη, φυτά, καρπούς με κέλυφος, προϊόντα μελισσοκιμίας κ.ά.
  • Ξηραντήρια για αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, δημητριακά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ζωωτροφών, καρπούς με κέλυφος, σταφίδες, κ.ά.
  • Διαλογητικά για κηπευτικά, φρούτα και καρπούς με κέλυφος
  • Πλυντήρια για τον καθαρισμό και το στέγνωμα των προϊόντων
  • Εξοπλισμός μετασυλλεκτικής προστασίας
  • Συσκευαστήρια όπως ζυγιστικά και συσκευαστήρια για προετοιμασία χονδρικής πώληση
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν προς ενίσχυση τις αιτήσεις του στα καθεστώτα «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων», «Γενική Επιχειρηματικότητα» έως την 31η Μαρτίου 2021, ενώ η προκήρυξη του καθεστώτος «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» θα έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων, την 30η Σεπτεμβρίου 2021, εφόσον δεν εξαντληθεί νωρίτερο ο προϋπολογισμός του καθεστώτος.