Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Κομισιόν ήταν να υπάρξει διαχωρισμός του διπλώματος κατηγορίας Β σε δύο υποκατηγορίες: Της άδειας Β η οποία αφορά οχήματα βάρους έως 1.800 κιλά και της άδειας Β+ για οχήματα ά

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Κομισιόν ήταν να υπάρξει διαχωρισμός του διπλώματος κατηγορίας Β σε δύο υποκατηγορίες: Της άδειας Β η οποία αφορά οχήματα βάρους έως 1.800 κιλά και της άδειας Β+ για οχήματα άνω των 1.800 κιλών και μέχρι 3.500 κιλά.

Έρχεται αλλαγή στο δίπλωμα κατηγορίας Β;

2.401 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2023)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε τον διαχωρισμό των διπλωμάτων! Κατηγορία Β έως τα 1800 κιλά και Β+ μέχρι τα 3500 κιλά. Δεν είναι όμως όλοι ευχαριστημένοι με αυτές τις εξελίξεις! Μπορεί να επιβραδύνει τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων. Εσύ τι λες;

Επαναπροσδιορισμός της Κατηγορίας Β

Νωρίτερα το 2023, η Ευρωπαϊκή Κομισιόν είχε προτείνει στους νομοθέτες της Ε.Ε. ένα «Πακέτο Οδικής Ασφάλειας». Αυτό το πακέτο συμπεριλάμβανε μεταξύ άλλων και αλλαγές στο δίπλωμα κατηγορίας Β. Στην παρούσα μορφή του επιτρέπει στον κάτοχο να οδηγήσει Αυτοκίνητα με μέγιστη επιτρεπόμενη μάζα μέχρι 3.500 κιλά και σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για τη μεταφορά οκτώ το πολύ επιβατών, εκτός από τον οδηγό.
 
Η πρόταση όμως της Κομισιόν ήταν να υπάρξει διαχωρισμός του διπλώματος κατηγορίας Β σε δύο υποκατηγορίες: Της άδειας Β η οποία αφορά οχήματα βάρους έως 1.800 κιλά και της άδειας Β+ για οχήματα άνω των 1.800 κιλών και μέχρι 3.500 κιλά. Φυσικά, μια τέτοια αλλαγή σημαίνει πως οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων (ακόμα και μικρών, πιο οικονομικών μοντέλων), καθώς και οι οδηγοί μεγάλων αυτοκινήτων αλλά και Van θα κληθούν να αποκτήσουν δίπλωμα της νέας κατηγορίας οχημάτων.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »