Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σύντομα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο διαγωνισμός για την προμήθεια συνολικά 1.300 αστικών λεωφορείων για τις συγκοινωνίες Αθήνας & Θεσσαλονίκης.

Ερχεται ο διαγωνισμός για τα 1.300 αστικά λεωφορεία

2.883 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2021)

Σε δημόσια διαβούλευση εντός του 15ήμερου αναμένεται να τεθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια των νέων λεωφορείων που θα απαρτίσουν τον στόλο των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή, μέσα στις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 1.300 νέων αστικών λεωφορείων για τον στόλο των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Καραμανλής ανέφερε μεταξύ άλλων πως η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες βελτιώνεται καθημερινά, ωστόσο πρέπει να γίνου πολλά για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.
Μεταξύ άλλων τόνισε πως: «… Παραλάβαμε τον ΟΑΣΘ με 230 λεωφορεία και σήμερα ο αριθμός τους έχει ανέλθει στα 400.
Σε ότι αφορά δε στον επερχόμενο διαγωνισμό αξίζει να υπενθυμίσουμε πως θα αφορά σε πρώτη φάση στην προμήθεια 800 λεωφορείων (300 με κινητήρες φυσικού αερίου, 300 ηλεκτρικά και 200 πετρελαιοκίνητα), εκ των οποίων τα 600 θα αφορούν στην Αθήνα και τα 200 στην Θεσσαλονίκη.
Η 2η φάση θα περιλαμβάνει την προμήθεια 500 οχημάτων, με μεγάλο ποσοστό εξ αυτών να είναι ηλεκτροκίνητα.