Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Στην 67η ΙΑΑ 2018 (20-27/11) η Daimler Buses θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του εντελώς νέου Mercedes-Benz Citaro Electric.

Ερχεται το ηλεκτρικό Citaro!

2.588 Επισκέψεις στο άρθρο (16/11/2017)

Στην επόμενη Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανοβέρου (ΙΑΑ 2018), η Mercedes-Benz Buses αναμένεται να παρουσιάσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο Citaro.

Μια εκ των πρωτοπόρων εταιρειών σε ότι αφορά στον κλάδο των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων (γενικότερα) και των λεωφορείων (ειδικότερα), η Daimler Buses, ανακοίνωσε πως στην επόμενη -67η- έκδοση της Διεθνούς Εκθέσεως Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανοβέρου (ΙΑΑ 2018) που θα διοργανωθεί στη γερμανική πόλη από τις 20 – 27 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παρουσιάσει την τελική έκδοση παραγωγής ενός νέου, αμιγώς ηλεκτροκίνητου αστικού λεωφορείου, το Mercedes-Benz Citaro Electric.
Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής της Daimler Buses, κ. Hartmut Schick, οι  του θέματος, οι μηχανικοί της εταιρείας διεξάγουν στην παρούσα φάση εξαντλητικές δοκιμές σε διάφορα πρωτότυπα οχήματα κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Παράλληλα, η δυνατότητα πλήρους διαμόρφωσης – τροποποίησης των τεχνικών χαρακτηριστικών του μελλοντικού ηλεκτροκίνητου Citaro, θα επιτρέπει την επιλογή της βέλτιστης δυνατής αυτονομίας του οχήματος αναλόγως της χρήσης.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως πρόσφατα, η Mercedes-Benz γιόρτασε την παραγωγή του Νο. 50.000 Citaro ενώ παράλληλα παρουσίασε και την υβριδική έκδοση του οχήματος με κινητήρα φυσικού αερίου.
Το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι η παρουσίαση της πλήρως ηλεκτροκίνητης έκδοσης του Citaro, ένα όχημα που μεταξύ άλλων θα επιδεικνύει πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες του διασφαλίζουν σημαντική μείωση ως προς την κατανάλωση ενέργειας.
Καταλήγοντας αξίζει αναφέρουμε πως μέχρι στιγμής, το νέο ηλεκτρικό Citaro έχει ήδη δοκιμαστεί σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες, τόσο στον αρκτικό κύκλο όσο και στην έρημο της Σιέρα Νεβάδα (Ισπανία) προκειμένου μεταξύ άλλων να διαπιστωθεί η αποδοτικότητα των μπαταριών ιόντων λιθίου με τις οποίες εφοδιάζεται.
Πλέον βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών που σχετίζονται με την αντοχή και την αξιοπιστία του.