Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσω στοχευμένων μέτρων, η Πολιτεία ευελπιστεί να ενισχύσει την διείσδυση του φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά ως καύσιμο για τις Μεταφορές μέσα στην ερχόμενη πενταετία.

Ερχονται 50 νέα πρατήρια φυσικού αερίου!

4.368 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2021)

Ενημερωθείτε για τα σχετικά πλάνα της Πολιτείας που αποκάλυψε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου.

Κατά τη συμμετοχή της σε σχετική διαδικτυακή εκδήλωση «Blue Corridor», η γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη πρωτοβουλιών από μέρος του Κράτους για την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου των εναλλακτικών καυσίμων και ειδικότερα του βιομεθανίου, δηλαδή του φυσικού αερίου που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Η κ. Σδούκου  ανέφερε μάλιστα πως στόχος της Πολιτείας είναι η ανάπτυξη της αγοράς βιομεθανίου, τόσο για την έγχυση του στο δίκτυο όσο και για τη χρήση του ως καύσιμο στις μεταφορές όλων των τύπων, δεδομένου ότι, μια τέτοια εξέλιξη θα συμβάλλει δραστικά στην επίτευξη του στόχου για αύξηση του μεριδίου των Α.Π.Ε. (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) στις Μεταφορές στο 14% έως το 2030.

Μεταξύ άλλων, η κ. Σδούκου τόνισε πως μέσα στην ερχόμενη πενταετία αναμένεται να δημιουργηθούν συνολικά 50 πρατήρια CNG (Compressed Natural Gas) στην ευρύτερη ελληνική επικράτεια με τα 39 εξ αυτών να έχουν την… σφραγίδα της ΔΕΠΑ Εμπορίας ενώ,  θα δρομολογηθεί και το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα σημεία ανεφοδιασμού με LNG (Liquefied Natural Gas).
 
Χαρακτηριστικά ανέφερε πως: «... Η υποκατάσταση των πιο… βρώμικων συμβατικών τύπων καυσίμων, δηλαδή του πετρελαίου και του λιγνίτη, από το πιο… καθαρό φυσικό αέριο, αποτελεί ένα ενδιάμεσο βήμα για να κάνει η χώρα μας το άλμα στις πράσινες μεταφορές».
 
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως οι εκτιμήσεις της Πολιτείας, με βάση τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα, αναφέρουν πως ο αριθμός των οχημάτων με κινητήρες φυσικού αερίου αναμένεται να αγγίξει τις 40.000 μονάδες μέσα στην προσεχή πενταετία, δηλαδή ως το 2025 θα αποτελούν το 0,7% της συνολικής αγοράς.