Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων στις εξόδους της Βαρυμπόμπης και του Αγ. Στεφάνου στην ΝΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Έρχονται διόδια στην Αγ. Στέφανο

7.088 Επισκέψεις στο άρθρο (20/3/2017)

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Σ. Φάμελλου, θα τοποθετηθούν τελικά πλευρικά διόδια στις εξόδους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου της Νέας Οδού.

Σε δηλώσεις του την προηγούμενη εβδομάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτης Φάμελλος, επιβεβαίωσε πως τελικά αναμένεται να τοποθετηθούν πλευρικοί σταθμοί διοδίων στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στις εξόδους τόσο της Βαρυμπόμπης όσο και του Αγ. Στεφάνου!
Ο κ. Φάμελλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα εν λόγω διόδια προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης του έργου ενώ, εκτός απροόπτου, θα εξαιρεθούν οι κάτοικοι των όμορων περιοχών. Ωστόσο, από την μη – λειτουργία των εν λόγω σταθμών διοδίων προκύπτουν σημαντικά διαφυγόντα έσοδα για την κοινοπραξία που έχει αναλάβει την λειτουργία της Νέας Οδού, με αποτέλεσμα να διεκδικούνται από το ελληνικό δημόσιο με τη μορφή αποζημιώσεων.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Φάμελλος τόνισε πως οι εν λόγω σταθμοί θα λειτουργήσουν με αναλογικό κόμιστρο ενώ, σύμφωνα με τη Νέα Οδό, τα πλευρικά διόδια στον Αγ. Στέφανο θα κοστίζουν 0,80 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα, 2,05 ευρώ για τα ελαφρά φορτηγά και 2,90 ευρώ για τα φορτηγά ενώ στους σταθμούς της Βαρυμπόμπης, οι χρεώσεις θα διαμορφωθούν στα 0,50 ευρώ, 1,30 ευρώ και 1,80 ευρώ αντίστοιχα.