Ελέγξτε αν –έστω από λάθος- το όχημα σας βρίσκεται στη λίστα με τα ανασφάλιστα και λόγω αυτού, θα επιβαρυνθείτε με πρόστιμο έως 250 ευρώ.

Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια»

Μέσα στο άμεσο προσεχές διάστημα, οι ιδιοκτήτες των περίπου 600.000(!) ανασφάλιστων οχημάτων που υπάρχουν στην χώρα, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα έως και 250 ευρώ μέσω της εφορίας.

 
Συγκεκριμένα, με βάση τα δεδομένα που έχει στη διάθεση της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους ανέρχονται έως και στα 600.000 περίπου.
Παράλληλα, κύκλοι της αγοράς αναφέρουν πως η μη ανανέωση μεγάλου αριθμού ασφαλιστηρίων συμβολαίων που λήγει σύντομα, πιθανώς να… εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των ανασφάλιστων οχημάτων όλων των τύπων.
Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη η διασταύρωση των στοιχείων προκειμένου μέσα στο άμεσο προσεχές διάστημα να ανακοινωθούν τα πρόστιμα. Για όσους βεβαιωθεί πως το όχημα τους είναι ανασφάλιστο, θα λάβουν σχετικό ειδοποιητήριο μέσω της Εφορίας προκειμένου να καταβάλλουν πρόστιμα ύψους από 100 – 150 ευρώ για τις μοτοσικλέτες (έως 250 κ.εκ.= 100 ευρώ, άνω των 250 κ.εκ.= 150 ευρώ) και από 200 – 250 ευρώ για τα αυτοκίνητα (έως 1.000 κ εκ.= 200 ευρώ, άνω των 1.001 κ.εκ.= 250 ευρώ).
Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν αν το όχημα που κατέχουν βρίσκεται στη λίστα με τα ανασφάλιστα οχήματα, σε αυτόν τον σύνδεσμο
 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ