Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η VW εξετάζει το ενδεχόμενο παρουσίασης μιας ηλεκτροκίνητης έκδοσης του νέου T6 (στην εικόνα το πρωτότυπο Microbus του 2001).

Μια 10ετία μετά το πρωτότυπο Microbus, η VW είχε παρουσιάσει εκ νέου ένα πρωτότυπο Transporter με την ονομασία «Bulli».

Το VW Bulli Concept μάλιστα ήταν αμιγώς ηλεκτροκίνητο, με τις μπαταρίες του να εδράζονται κάτω από το δάπεδο.

Φήμες για ηλεκτροκίνητο νέο VW T6

2.075 Επισκέψεις στο άρθρο (6/4/2015)

Λίγες ημέρες πριν την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της νέας γενιάς (Τ6) του Volkswagen Transporter, δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αναφέρουν πως η εταιρεία επεξεργάζεται και μια πρωτότυπη ηλεκτροκίνητη έκδοση του.

Όπως έχουμε αναφέρει ήδη, η νέα γενιά του VW Transporter (Τ6) αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου στις 15 Απριλίου, στο ¶μστερνταμ.

Αν και ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ή ακόμη και την τελική μορφή του οχήματος, κύκλοι της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αποκάλυψαν πρόσφατα πως η Volkswagen εξελίσσει στην παρούσα φάση και μια νέα, αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του εν λόγω μοντέλου που θα παρουσιαστεί πιθανότατα μέσα στο έτος, χωρίς ωστόσο αυτό να επιβεβαιώνεται επίσημα.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο αυτό ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο της Volkswagen θα βασίζεται στην πλατφόρμα και τη σχεδίαση του νέου T6 ωστόσο, η εταιρεία έχει παρουσιάσει και στο παρελθόν αντίστοιχα πρωτότυπα οχήματα, αρχικά το Microbus του 2001 και μετέπειτα το Bulli (μια 10ετία αργότερα), τα οποία φυσικά ποτέ δεν προωθήθηκαν στο στάδιο της μαζικής παραγωγής.

Καταλήγοντας αξίζει να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το νέο ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο μοντέλο της Volkswagen θα αφορά –κατά πάσα πιθανότητα- σε μια επιβατική έκδοση «Camper» του T6 ενώ οι μπαταρίες που θα παρέχουν την απαιτούμενη ενέργεια  στον ηλεκτροκινητήρα του, θα εδράζονται κάτω από το δάπεδο.