Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Δύο πρωτότυπα λεωφορεία «Navya Arma» ξεκίνησαν την πιλοτική λειτουργία τους σε μια νέα λεωφορειακή γραμμή στη πόλη της Λυών.

Αν και έχουν ήδη δοκιμαστεί σε πόλεις της Γαλλίας και της Ελβετίας, αυτήν τη φορά στα δρομολόγια τους θα μεταφέρουν και επιβάτες.

Γαλλία: Λεωφορεία χωρίς οδηγό

2.269 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2016)

Δύο ειδικά ηλεκτροκίνητα λεωφορεία και μάλιστα χωρίς οδηγό, πραγματοποιούν τις πιλοτικές δοκιμές χρήσης για ένα έτος στην πόλη της Λυών, προσφέροντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία στους επιβάτες τους.

Τα πρωτότυπα οχήματα της εταιρείας Navya είχαν παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 2013 και πλέον έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο της εξέλιξης τους.

Τα δύο ηλεκτροκίνητα –αυτόνομα- λεωφορεία που είναι σε θέση να μεταφέρουν έως και 15 επιβάτες έκαστο, θα εξυπηρετούν μια νέα γραμμή συνολικού μήκους 1,3 χλμ. με πέντε στάσεις, σε συνοικία της Λυών, με τη συχνότητα των δρομολογίων τους να ορίζεται στα 10 λεπτά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προσφέρει η εταιρεία, το ηλεκτροκίνητο λεωφορείο «Arma» είναι σε θέση να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 20 χλμ./ώρα και το κόστος του υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ δεδομένου ότι εφοδιάζεται μεταξύ άλλων με στοιχεία όπως ειδικές κάμερες και αισθητήρες laser, σύστημα πλοήγηση μέσω GPS ενώ, η μέγιστη αυτονομία του κυμαίνεται από 6 – 8 ώρες.