Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Η Ε.Ε. εγκρίνει τους νέους κανονισμούς CO2

Η Ε.Ε. εγκρίνει τους νέους κανονισμούς CO2

2.564 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2023)

- Κλιμακωτή η μείωση των εκπομπών CO2- ως και 90% μέχρι το 2040.
- Υπάρχουν τροποποιήσεις και εξαιρέσεις.
- Μηδενικοί ρύποι για όλα τα αστικά λεωφορεία
- Θα επανεξεταστούν οι στόχοι το 2027.

Εγκρίθηκαν οι νέοι κανονισμοί CO2

Το Συμβούλιο της Ε.Ε. ενέκρινε την πρόταση ενίσχυσης κανονισμών σχετικών με τα πρότυπα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για βαρέα επαγγελματικά οχήματα. Συνολικά αυτά ευθύνονται για πάνω από το 25% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που προκαλεί το σύνολο των οδικών μεταφορών στην Ευρώπη. Στόχος των νέων μέτρων είναι, αφενός η μείωση των εκπομπών CO2 σε βάθος χρόνου, αφετέρου η αύξηση των βαρέων οχημάτων μηδενικών εκπομπών στον στόλο της Ε.Ε.
 
Τροποποιήθηκε επίσης ο ορισμός του «βαρέος επαγγελματικού οχήματος μηδενικών εκπομπών», μειώνοντας τα προτεινόμενα όρια, τα οποία υπερκαλύπτει ακόμα τα οχήματα υδρογόνου. Δημιουργήθηκε επίσης μια ομάδα φορτηγών που ανήκουν σε συρμούς αυξημένου βάρους (Extra Heavy Combination –EHC), με απώτερο σκοπό να ληφθούν καλύτερα υπόψη τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων φορτηγών.
 
Θα εξαιρούνται από αυτούς τους στόχους οι κατασκευαστές μικρού όγκου παραγωγής και οχήματα εξόρυξης, δασοκομείας και γεωργίας. Παράλληλα εξαιρούνται οχήματα ενόπλων δυνάμεων, πυροσβεστικών υπηρεσιών, πολιτικής προστασίας, δημόσιας τάξης, ιατρικής περίθαλψης αλλά και επαγγελματικά οχήματα όπως τα απορριματοφόρα.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »