Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά και σπέσιαλ εκδόσεις, εντάσσει στη γκάμα του F-MAX η Ford Trucks.

Μεγαλύτερο μεταξόνιο και υψηλότερη αυτονομία για το νέο F-MAX L.

Σε μόλις 250 αντίτυπα θα κατασκευαστεί το νέο F-MAX Blackline.

Αναβαθμισμένος εξοπλισμός και μαύρες-μπλε πινελιές στην καμπίνα του F-MAX Blackline.

Υψηλή αστική ευχρηστία προσδίδουν το νέο 9τάχυτο αυτοματοποιημένο κιβώτιο της ZF και ο πίσω άξονας με δυνατότητα διεύθυνσης.

Η Ford Trucks αναβαθμίζει το F-Max (+vid)

5.685 Επισκέψεις στο άρθρο (8/2/2021)

Με νέες εκδόσεις του F-Max, αναβαθμισμένη συνδεσιμότητα και μειωμένη κατανάλωση, υποδέχεται το 2021 η Ford Trucks, λανσάροντας παράλληλα το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF.

Δύο νέες εκδόσεις του τράκτορά της λανσάρει η Ford Trucks, τις F-MAX Blackline και F-MAX L, εμπλουτίζοντας παράλληλα τον εξοπλισμό και τις επιλογές που προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές του. Επιπλέον, η εταιρεία προσφέρει το αυτοματοποιημένο κιβώτιο ZF EcoTronic των 9 σχέσεων, αναβαθμίζει την εφαρμογή ConnecTruck και προσφέρει πίσω άξονα με δυνατότητα διεύθυνσης για το μοντέλο 9LT 6X2.
Αναλυτικότερα, το νέο F-MAX Blackline θα κατασκευαστεί σε μόλις 250 αντίτυπα, κάθε ένα από τα οποία θα φέρει έναν ειδικό σειριακό αριθμό και το σχετικό έμβλημα στην πόρτα του. Όλα τα φορτηγά θα έχουν την ασημί «moondust» απόχρωση, με μπλε και μαύρες ρίγες, με τα LED φωτιστικά σώματα, τους τροχούς και τους καθρέπτες να είναι επίσης μαύρα. Στο πολυτελές εσωτερικό, η μαύρη-μπλε λογική συνεχίζεται στα καθίσματα, στο δερμάτινο τιμόνι και στους αποθηκευτικούς χώρους στο άνω τμήμα της καμπίνας, όπως και στον χώρο ανάπαυσης του οδηγού.
Παράλληλα, η Ford Trucks λανσάρει και το νέο F-MAX L, του οποίου το μεταξόνιο έχει επιμηκυνθεί και πλέον φτάνει στα 3.750 χλστ. Επιπροσθέτως, η εταιρεία τοποθέτησε ένα ντεπόζιτο 1.350 λίτρων, το οποίο είναι μεγαλύτερο κατά 300 λίτρα από τις συμβατικές εκδόσεις του F-MAX, γεγονός που επιτρέπει στο φορτηγό να έχει αυτονομία έως και 5.000 χλμ. Ωστόσο, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν το F-MAX L και με το κανονικό ντεπόζιτο των 1.050 λίτρων.

Συνδεσιμότητα μέσω «ConnecTruck»

Την ίδια στιγμή, η Ford Trucks αναβαθμίζει την εφαρμογή ConnecTruck, ώστε να προσφέρει νέες δυνατότητες που διευκολύνουν τη ζωή των οδηγών και των διαχειριστών στόλου. Οι νέες τεχνολογίες που βελτιώνουν τη συνδεσιμότητα των φορτηγών, περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως cruise control και σύστημα πολυμέσων που βασίζονται στο GPS, ενώ επιτρέπουν στους χρήστες της εφαρμογής «My Ford Trucks» να ελέγχουν τα οχήματά τους από απόσταση.
Παράλληλα, η διαδικτυακή πύλη «ConnecTruckGlobal.com» περιλαμβάνει πλέον νέες δυνατότητες ειδικά για στόλους, επιτρέποντας στους διαχειριστές στόλου να παρακολουθούν τα οχήματά τους σε υπολογιστή ή tablet, με επιπλέον δυνατότητες από αυτές που προσφέρονται στην εφαρμογή για κινητά. Οι νέες δυνατότητες παρέχουν στους οδηγούς και τους διαχειριστές στόλου πρόσβαση σε ιστορικά δεδομένα οχημάτων και πληροφορίες διαδρομής.

Οικονομία χάρη στο «Eco+Mode»

Περιορισμό της κατανάλωσης έως και κατά 5% υπόσχεται το σύστημα «Eco+ Mode», το οποίο πλέον είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του F-MAX. Όταν είναι ενεργοποιημένη η συγκεκριμένη λειτουργία, το σύστημα λαμβάνει μέτρα για να μειώσει αυτόματα την κατανάλωση καυσίμου. Η λειτουργία «Max Cruise» ορίζει την πιο αποτελεσματική ταχύτητα του οχήματος με βάση τις οδικές συνθήκες και την τοπογραφία που προσδιορίζονται χρησιμοποιώντας δεδομένα GPS. Το «Eco Roll» επιτρέπει τη βέλτιστη επιτάχυνση κατά την οδήγηση στην κατηφόρα, έτσι ώστε το φορτηγό να καλύπτει τη μέγιστη απόσταση με ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου.
Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία «Eco+ Mode», η ισχύς του κινητήρα περιορίζεται στους 450 ίππους και η τελική ταχύτητα του οχήματος στα 85 χλμ./ώρα. Εάν το όχημα μείνει ακίνητο για περισσότερο από πέντε λεπτά, ο κινητήρας σβήνει αυτόματα για εξοικονόμηση καυσίμου, ένα χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο εάν το φορτηγό παραμείνει σε λειτουργία ενώ περιμένει στο τελωνείο ή στη φόρτωση. Ακόμα, το υψηλής απόδοσης «kickdown» απενεργοποιείται στη λειτουργία Eco+ για εξοικονόμηση καυσίμου. Οι ιδιοκτήτες του στόλου μπορούν να ελέγχουν και να παρακολουθούν όλες αυτές τις λειτουργίες από απόσταση, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «My Ford Trucks» για κινητά.

Εννέα σχέσεων κιβώτιο της ZF

Το αυτοματοποιημένο κιβώτιο 9 ταχυτήτων «ZF EcoTronic», που αναπτύχθηκε από τους μηχανικούς της Ford Trucks, προσφέρεται πλέον στις σειρές «Road Trucks» της εταιρείας, προσφέροντας σημαντική οδηγική άνεση, ειδικά κατά τη διάρκεια της οδήγησης στους πυκνής κυκλοφορίας δρόμους των πόλεων. Μειώνει επίσης, την κατανάλωση καυσίμου και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας. Το F-MAX με αυτοματοποιημένο κιβώτιο 9 ταχυτήτων ZF EcoTronic προσφέρει καλύτερη οδηγική άνεση σε ελαφριά ανατρεπόμενα οχήματα 330 ίππων και ελαφρά φορτηγά δρόμου. Επιπλέον, με την εξάλειψη της αλλαγής ταχυτήτων, βοηθά τα οχήματα κοινής ωφέλειας- όπως τα πυροσβεστικά οχήματα- να αποδίδουν ακόμη πιο γρήγορα.
Τέλος, οι μηχανικοί της Ford Trucks θέλοντας να μειώσουν τον κύκλο στροφής και να βελτιώσουν την αστική ευελιξία, προσφέρουν έναν πίσω άξονα με δυνατότητα διεύθυνσης, στα φορτηγά 9LT 6X2. Το νέο σύστημα αυξάνει την ακτίνα στροφής κατά 9%, προσφέροντας μια πιο άνετη εμπειρία οδήγησης, ειδικά σε περιορισμένο αστικό περιβάλλον.
Σας αφήνουμε με τα παρακάτω, σχετικά βίντεο της Ford Trucks: