Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Η Ford πατεντάρει σασί με… αποσπώμενα μέρη!

Η Ford πατεντάρει σασί με… αποσπώμενα μέρη!

  • Η Ford πατεντάρει σασί με… αποσπώμενα μέρη!
  • Η Ford πατεντάρει σασί με… αποσπώμενα μέρη!

Η Ford πατεντάρει σασί με… αποσπώμενα μέρη!

3.545 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2024)

– Το σασί/πλαίσιο θα διαθέτει αποσπώμενη εμπρός και πίσω ανάρτηση
– Θα μπορούν να αλλαχτούν εύκολα για διαφορετικές ανάγκες (πιο ψηλή ανάρτηση για off road διαδρομές)
– Θα μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλούς διαφορετικούς κινητήρες.

Το σασί/πλαίσιο θα διαθέτει αποσπώμενη εμπρός και πίσω ανάρτηση

Συχνά ακούμε για περιπτώσεις οχημάτων που μοιράζονται πλατφόρμες – ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα Vans του ομίλου Stellantis (Fiat, Peugeot, Opel, Citroen). Όμως η Ford πήρε την ιδέα αυτή και την ώθησε σε νέα επίπεδα, με την πατέντα που κατωχύρωσε.
 
Ουσιαστικά, μιλάει για μια πλατφόρμα η οποία θα είναι πλήρως σπονδυλωτή, ακόμα και σε δομικά μέρη. Τι σημαίνει αυτό; Η συναρμολόγηση θα ξεκινάει με ένα υποπλαίσιο, το οποίο θα κατασκευάζεται γύρω από την μπαταρία του οχήματος, με ρυθμιζόμενα εγκάρσια μέρη και πλαϊνές ράγες που θα ταιριάζουν σε διάφορα μοντέλα και σε διαφορετικές διαστάσεις. Η ανάρτηση εμπρός-πίσω, καθώς και το ηλεκτρικό μοτέρ θα βιδώνονται επάνω στο κεντρικό υποπλαίσιο.

Θα μπορούν να αλλαχτούν εύκολα για διαφορετικές ανάγκες (πιο ψηλή ανάρτηση για off road διαδρομές)

Η Ford χρησιμοποιεί σαν επίδειξη την πλατφόρμα του Ford F-Series Super Duty, ενός πολύ δημοφιλούς Pick-Up στην Αμερική. Δεν αποκλείεται όμως να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες πλατφόρμες, ακόμα και στην πιο σπορ Mustang, καθώς θα μπορούν να «βιδωθούν» νέες αναρτήσεις με σχετική ευκολία.
 
Αυτό σημαίνει πως η νέα πλατφόρμα θα είναι εξαιρετικά εύκολη στην τροποποίηση, κάτι που ακούγεται ιδανικό για τους φίλους του Off-road, καθώς ένα Pick-Up με τόσο εύκολες δυνατότητες τροποποίησης μπορεί να δεχθεί νέες, ψηλότερες αναρτήσεις.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Θα μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλούς διαφορετικούς κινητήρες.

Η πλατφόρμα θα μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλούς διαφορετικούς ηλεκτροκινητήρες, με την Ford μάλιστα να υποστηρίζει πως θα μπορεί να παρέχει και «πακέτα επιδόσεων», για διαφορετικά οχήματα.
 
Όμως, το «αγκάθι» στην ιστορία είναι το αν τελικά θα καταφέρει να περάσει στην παραγωγή. Συνήθως τόσο ριζοσπαστικά σχέδια δύσκολα περνάνε στην παραγωγή, καθώς απαιτούνται σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό της γραμμής παραγωγής.
 
Μήπως όμως στο μέλλον όλα τα μοντέλα μιας εταιρείας θα βασίζονται στο ίδιο -μεταβλητό- πλαίσιο;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »