Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Η IVECO μπήκε στα ρεκόρ Guinness!

Η IVECO μπήκε στα ρεκόρ Guinness!

  • Η IVECO μπήκε στα ρεκόρ Guinness!
  • Η IVECO μπήκε στα ρεκόρ Guinness!

Η IVECO μπήκε στα ρεκόρ Guinness!

4.440 Επισκέψεις στο άρθρο

- Τo IVECO eDaily Van κατάφερε να ρυμουλκήσει… 153 τόνους!
- Ήταν σχεδιασμένο μόλις για 3,5 τόνους.
- Το Van είναι ηλεκτρικό, με 190 άλογα και 400Nm ροπής.

Τo IVECO eDaily Van κατάφερε να ρυμουλκήσει… 153 τόνους!

Ένα τυπικό, εργοστασιακό, αμιγώς ηλεκτρικό Van IVECO eDaily 3,5 τόνων κατέκτησε τον επίσημο τίτλο του Guinness World Records για το «μεγαλύτερο βάρος που ρυμουλκήθηκε από ηλεκτρικό Van».
 
Στις 20 Ιουνίου 2023, το eDaily, που έσπασε το ρεκόρ, προσδέθηκε στο τεράστιο φορτηγό IVECO X-Way Strator, που κατασκευάστηκε για την G&B Finch. Αυτό το πανίσχυρο μηχάνημα σχεδιάστηκε ειδικά για να μπορεί να μεταφέρει φορτία μεγάλης κλίμακας (με βάρος που φτάνει έως και 150 τόνους). Το ρυμουλκούμενο του φορτηγού ήταν φορτωμένο με ένα τεράστιο χωματουργικό μηχάνημα του ομίλου Collard που ζύγιζε πάνω από 50 τόνους, ενώ προστέθηκαν επιπλέον 7 τόνοι βαρύδια. Στη συνέχεια, ένα πλήρως φορτωμένο φορτηγό IVECO X-Way 8x4 ανατρεπόμενο φορτηγό προσδέθηκε στο ρυμουλκούμενο του Strator. Τέλος, ένα πυροσβεστικό όχημα αεροδρομίου παντός εδάφους ολοκλήρωσε αυτό το μακρόσυρτο «τρενάκι», συνολικού βάρους… 153 τόνων!

Το eDaily κατάφερε να ρυμουλκήσει όλο αυτό το βάρος για 30 μέτρα, το στάνταρ μήκος ρυμούλκησης που θέτουν οι επιτηρητές του Guinness World Records, κλειδώνοντας την διάκριση.

Ήταν σχεδιασμένο μόλις για 3,5 τόνους.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως το Van της Iveco δεν έφερε καμία τροποποίηση, ούτε στο σασί, ούτε στις μπαταρίες και στο μοτέρ. Μάλιστα ήταν σχεδιασμένο να ρυμουλκεί «μόλις»… 3,5 τόνους. Η μόνη τροποποίηση που δέχθηκε το Van ήταν ένας ενισχυμένος κοτσαδόρος, για να μπορεί να αντέξει το βάρος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Το Van είναι ηλεκτρικό, με 190 άλογα και 400Nm ροπής.

Το επίτευγμα αυτό ξεπερνά τα ρεκόρ των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με κίνηση σε όλους τους τροχούς, ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα που επιτυγχάνεται από τα 190 άλογα και 400Nm ροπής του Iveco eDaily Van. Η λειτουργία «hi-power» του Van - που τοποθετείται στάνταρ σε κάθε eDaily - χρησιμοποιήθηκε κατά τη διαδρομή, η οποία παρέχει εκρήξεις πρόσθετης ισχύος σε απαιτητικές συνθήκες ρυμούλκησης για το πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό.