Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Η MAN εξελίσσει ταχύτατους φορτιστές για φορτηγά

Η MAN εξελίσσει ταχύτατους φορτιστές για φορτηγά

8.079 Επισκέψεις στο άρθρο

- Ξεχάστε τα κιλοβάτ: έρχεται ισχυρότατος ταχυφορτιστής μεγαβάτ!
- Θα φορτίζει τις τεράστιες μπαταρίες των ηλεκτρικών φορτηγών σε ελάχιστα λεπτά.
- Η MAN εξελίσσει το σύστημα, σε συνεργασία με την ΑΒΒ- Ε Mobility.

Ξεχάστε τα κιλοβάτ: έρχεται ισχυρότατος ταχυφορτιστής μεγαβάτ!

Στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης, τα κιλοβάτ είναι τα νέα λίτρα. Η χωρητικότητα μιας μπαταρίας μετριέται σε κιλοβάτ, όπως επίσης και η δυνατότητα φόρτισής της και ο ρυθμός κατανάλωσής της (κιλοβάτ ανά 100 χλμ.)
 
Οι ταχυφορτιστές σήμερα μπορούν να τροφοδοτήσουν μια μπαταρία από 30 έως 300 κιλοβάτ ανά ώρα (kWh). Όμως στο όχι τόσο μακρινό μέλλον, θα κυκλοφορήσουν ισχυρότατοι ταχυφορτιστές που θα φορτίζουν σε ρυθμούς έως και 1000 kWh, δηλαδή 1 μεγαβάτ!

Θα φορτίζει τις τεράστιες μπαταρίες των ηλεκτρικών φορτηγών σε ελάχιστα λεπτά.

Βέβαια, η ισχύς του φορτιστή αποτελεί μόνο μέρος της ιστορίας, καθώς το όχημα πρέπει να μπορεί να αντέξει σε τόσο ισχυρές φορτίσεις. Προς το παρόν, τα μόνα οχήματα που μπορούν να εκμεταλλευτούν τους ταχυφορτιστές είναι ορισμένα φορτηγά, τα οποία έχουν τεράστιες μπαταρίες και η φόρτισή τους σε απλούς φορτιστές θα διαρκούσε πολλές ώρες. Με την νέα τεχνολογία θα μπορούν να φορτίσουν σε ελάχιστα λεπτά, συμβάλλοντας στην βελτίωση της πρακτικότητας των ηλεκτρικών φορτηγών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Η MAN εξελίσσει το σύστημα, σε συνεργασία με την ΑΒΒ- Ε Mobility.

Η MAN Truck & Bus και η ABB E-mobility υπέγραψαν συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας. Στόχος της στρατηγικής συνεργασίας είναι η ακόμη στενότερη συνεργασία, ιδίως στον τομέα της ανάπτυξης.

«Οι υψηλές επιδόσεις φόρτισης, η αξιόπιστη τεχνολογία και η εμπιστοσύνη των πελατών - αποτελούν τις προϋποθέσεις για την επιτυχία της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές βαρέων φορτίων και επιβατών μεγάλων αποστάσεων. Σε συνεργασία με τη ΜΑΝ ήδη από την πρώιμη φάση του προϊόντος, μπορούμε να ανταποκριθούμε ακόμη καλύτερα στις ανάγκες των πελατών μας. Μέχρι το 2025, θέλουμε να φέρουμε στην αγορά ένα προϊόν που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εφοδιαστικής», λέει ο Floris van de Klashorst, Senior Vice President Products & Hardware Platforms της ABB E-mobility.