Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος επέλεξε έξι νέα MAN TGM για το στόλο Ειδικών Βραχιονοφόρων Οχημάτων του.

Η Πυροσβεστική εξοπλίζεται με MAN TGM

2.650 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2015)

Το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος επέλεξε έξι νέα πλαίσια φορτηγών MAN TGM για να εξοπλίσει το στόλο των Ειδικών Βραχιονοφόρων Οχημάτων του τα οποία είναι τα πρώτα με σύστημα αερανάρτησης.

Τα έξι νέα φορτηγά τύπου MAN TGM 18.340 4x2BL φέρουν ειδική υπερκατασκευή που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστή από την εγχώρια βιομηχανία Πυροσβεστικών Οχημάτων, ΤΕΜΑΞ Α.Ε. με δεξαμενές αφρού και νερού, χωρητικότητας 300λτ. και 2.500λτ. αντίστοιχα. Παράλληλα είναι εξοπλισμένα με υδραυλική πλατφόρμα διάσωσης, ωφέλιμου ύψους 20μ. που έχει κατασκευαστεί από τη Bronto Skylift.

Τα MAN TGM που επέλεξε το Πυροσβεστικό Σώμα φέρουν τον υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα D0836 των 7,0λτ. που αποδίδει ισχύ 340 ίππων και μέγιστη ροπή 1.250 Nm, ο οποίος συνεργάζεται με ένα ημιαυτόματο – σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων 12 σχέσεων από την ZF. Επιπρόσθετα, στον εξοπλισμό τους συγκαταλέγονται συστήματα όπως retarder, ABS, ASR και ESP ενώ χάρη και στο σύστημα Επιλεκτικής Αναγωγής Καυσαερίων (SCR) καλύπτουν τις προδιαγραφές της Euro5 σε ότι αφορά στις εκπομπές ρύπων τους.

Τέλος, όπως προαναφέραμε, τα νέα αυτά οχήματα είναι και τα πρώτα υδροφόρα του Πυροσβεστικού Σώματος που διαθέτουν σύστημα αερανάρτησης.