Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Η Rivian φέρνει νέα (διπλή) πατέντα για τα φορτία της!

1.499 Επισκέψεις στο άρθρο (12/6/2024)
Η Rivian φέρνει νέα (διπλή) πατέντα για τα φορτία της!

Η Rivian φέρνει νέα (διπλή) πατέντα για τα φορτία της!

  • Η Rivian φέρνει νέα (διπλή) πατέντα για τα φορτία της!
  • Η Rivian φέρνει νέα (διπλή) πατέντα για τα φορτία της!

-Αίτηση ευρεσιτεχνίας για σφιγκτήρες & στερέωση φορτίου στην καρότσα
-Πατέντα – και - για αναπτυσσόμενο στέγαστρο οροφής

Αίτηση ευρεσιτεχνίας για σφιγκτήρες & στερέωση φορτίου στην καρότσα

'Αλλη μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας κατέθεσε στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) η Rivian, με σημείο αναφοράς αυτή τη φορά ένα νέο σύστημα σφιγκτήρων για τη στερέωση του φορτίου στους χώρους φόρτωσης των Pick-Up οχημάτων της.
Πιο αναλυτικά, η καινοτομία εδώ - για την οποία η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων κατέθεσε την αίτηση στις αρχές του 2023, ωστόσο δημοσιεύτηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες – αφορά σε ένα σύστημα σύσφιξης με σύρτες για την ασφάλεια του φορτίου, τοποθετημένους πάνω στην καρότσα, που θα λειτουργούν με πίεση. Κατά αυτόν τον τρόπο, η δύναμη που ασκείται στους σύρτες θα προκαλεί το άνοιγμα ή το κλείσιμό τους, ασφαλίζοντας έτσι το φορτίο. 
Επιπλέον, στην αίτηση γίνεται λόγος και για ένα κιβώτιο αποθήκευσης – για το μοντέλο R1T – που θα μπορούσε να στερεωθεί στην καρότσα μέσα από το συγκεκριμένο σύστημα στερέωσης. Το εν λόγω κιβώτιο θα μπορεί να ανοίγει από δύο πλευρές, παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη ευελιξία για πρόσβαση σε αντικείμενα όταν θα είναι τοποθετημένο στο χώρο φόρτωσης.
 

Πατέντα – και - για αναπτυσσόμενο στέγαστρο οροφής

Η εν λόγω έμπνευση προφανώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επιπλέον αξεσουάρ – άρα και για περισσότερα πιθανά έσοδα από τους πελάτες. ¶λλωστε, με τον ίδιο τρόπο που η εταιρεία προσφέρει μια συρόμενη κουζίνα για camping που προσαρμόζεται στο Gear Tunnel του R1T, θα μπορούσε να προσφέρει ειδικά σχεδιασμένα κουτιά που λειτουργούν με τους σφιγκτήρες εντός της καρότσας.
Στο ίδιο πνεύμα, μια άλλη πρόσφατη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας από την αυτοκινητοβιομηχανία δείχνει ένα αναπτυσσόμενο στέγαστρο οροφής, την ίδια ώρα που πρόσφατες έρευνες αποκάλυψαν επίσης ένα σύστημα σχάρας στην καρότσα και ένα τροφοδοτούμενο διαχωριστικό για τη φόρτιση εργαλείων και λοιπών συσκευών. Τίποτα βεβαίως από όλα αυτά δεν είναι δεδομένο πως θα φτάσει στην παραγωγή…
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »