Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing
Η Scania βγάζει «πράσινους» κινητήρες με βιοκαύσιμα

Η Scania βγάζει «πράσινους» κινητήρες με βιοκαύσιμα

6.550 Επισκέψεις στο άρθρο (21/12/2023)

- Καταναλώνουν 5% λιγότερο σε σχέση με αντίστοιχους συμβατικούς πετρελαιοκινητήρες
- Ρυπαίνουν πολύ λιγότερο, με έως και 90% λιγότερο CO2 σε σχέση με το πετρέλαιο
- Διατηρούν την ίδια απόδοση, με 420 ή 460 άλογα.
- «Βγάζουν» ως και 1.400 χιλιόμετρα με 1 γέμισμα.

Καταναλώνουν 5% λιγότερο σε σχέση με αντίστοιχους συμβατικούς πετρελαιοκινητήρες

Η Scania μίλησε για πρώτη φορά για τους νέους κινητήρες βιοκαυσίμου πέρσι.  Φέτος οι υπερσύγχρονοι κινητήρες ενώθηκαν με το σύστημα κίνησης Super της Scania για ένα «μοντέρνο και καλοσχεδιασμένο σύνολο», σύμφωνα με την εταιρεία. Οι νέοι κινητήρες βιοκαυσίμου καθώς και τα κιβώτια ταχυτήτων και οι άξονες G25 από το «αδελφάκι» ντίζελ - λειτουργούν καλά μαζί, με την Scania να επιβεβαιώνει εξοικονόμηση καυσίμου κατά 5% στις μεγάλες αποστάσεις.
 

Ρυπαίνουν πολύ λιγότερο, με έως και 90% λιγότερο CO2 σε σχέση με το πετρέλαιο

Το ενδιαφέρον για τοπικά παραγόμενο βιοκαύσιμο για φορτηγά (όπως Bio-LNG ή Bio-CNG) αυξάνεται ραγδαία. Πολλές εταιρείες και αγοραστές μεταφορών έχουν τη φιλοδοξία να μειώσουν άμεσα τις εκπομπές ρύπων από τις οδικές μεταφορές τους. Οι λύσεις με βάση το βιοκαύσιμο είναι άμεσα διαθέσιμες μέσω των ταχέως αναπτυσσόμενων δικτύων πρατηρίων καυσίμων και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να μειωθούν έως και 90%.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

«Βγάζουν» ως και 1.400 χιλιόμετρα με 1 γέμισμα.

Ο Ola Henriksson, ανώτερος υπεύθυνος προϊόντων, υπεύθυνος για καύσιμα βιομεθανίου δήλωσε σχετικά: «Τα καύσιμα βιομεθανίου είναι σίγουρα η λύση για αυτούς που θέλουν να μειώσουν τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον, ελαχιστοποιώντας του ρύπους των οχημάτων τους. Οι κινητήρες βιοαερίου που διαθέτουμε καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών και εφαρμογών. Ένας συνδυασμός τράκτορα και ρυμουλκούμενου 40 τόνων μπορεί να καλύψει έως και 1.400 χλμ. όταν προδιαγράφεται με τις μεγαλύτερες δεξαμενές Bio-LNG που προσφέρουμε. Ο κινητήρας παράγει έως και 460 ίππους, ενώ τα 2.300 Nm δημιουργούν ένα τέλειο εργαλείο για ευρωπαϊκές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων».
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »