Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Η Toyota αναμένεται να ξεκινήσει στην Καλιφόρνια δοκιμές ενός φορτηγού οχήματος με κινητήρα fuel cells μέσα στους επόμενους μήνες.

H Toyota εξελίσσει φορτηγό!

2.425 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2016)

Η Toyota συγκαταλέγεται μεταξύ των πρωτοπόρων αυτοκινητοβιομηχανιών στην εξέλιξη υβριδικών συστημάτων κινητήρων και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι βλέψεις τις επεκτείνονται και στον κλάδο των φορτηγών.

Πιο συγκεκριμένα, η Toyota έχει ήδη παρουσιάσει τις βλέψεις της για την κατασκευή αστικών λεωφορείων με κινητήρες «fuel cells», πιο γνωστές στα ελληνικά ως «κυψέλες υδρογόνου», οι οποίοι διακρίνονται για τους μηδενικούς ρύπους που εκπέμπουν.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η Toyota σε συνεργασία με την εταιρεία Hino αναμένεται να λανσάρει συνολικά 100 –τέτοιου είδους- αστικά λεωφορεία στους δρόμους της Ιαπωνίας και πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 που θα διοργανωθούν στο Τόκυο.
Ωστόσο, οι πιο πρόσφατες πληροφορίες από το… στρατόπεδο της Toyota αναφέρουν πως η ιαπωνική εταιρεία δεν σκοπεύει να περιορίσει τις δοκιμές της μόνο στα λεωφορεία, αλλά επεξεργάζεται και τις επιδόσεις των συστημάτων fuel cells που εξελίσσει και σε φορτηγά οχήματα.
Συγκεκριμένα, η Toyota ανακοίνωσε πως θα διεξάγει δοκιμές σε ένα φορτηγό με κινητήρα που κάνει χρήση fuel cells για την κίνηση του στην Καλιφόρνια ωστόσο, μέχρι στγμής δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω εγχείρημα.