Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Η ZF ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας Intellic που εξειδικεύεται στην παραγωγή «έξυπνων» ψηφιακών ταχογράφων νέας γενιάς.

Η ZF ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας Intellic που εξειδικεύεται στην παραγωγή «έξυπνων» ψηφιακών ταχογράφων νέας γενιάς.

Η ZF προετοιμάζει το ψηφιακό μέλλον των συνδυασμένων μεταφορών

5.719 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2023)

Ακόμη ένα –μεγάλο- βήμα προς την υλοποίηση ενός μακρόχρονου σχεδίου που εστιάζει στην πλήρη αναβάθμιση των υπηρεσιών και των διαδικασιών που σχετίζονται με τις οδικές μεταφορές πραγματοποίησε η ZF με την εξαγορά της εταιρείας Intellic που εξειδικεύεται στην παραγωγή ψηφιακών ταχογράφων.

Δημιουργώντας μια ολιστική λύση για τις οδικές μεταφορές πάσης φύσεως

 
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της, η ZF εξαγόρασε την γερμανική εταιρεία Intellic GmbH (Βερολίνο) που εξειδικεύεται στην εξέλιξη και παραγωγή ψηφιακών ταχογράφων νέας γενιάς. Η εν λόγω κίνηση ουσιαστικά θα επιτρέψει στην ZF να εξελίξει και να προσφέρει πρωτοποριακές και άκρως καινοτόμες λύσεις σε όλο το φάσμα των οδικών μεταφορών, μέσω της αναβάθμισης των υπηρεσιών που σχετίζονται με την διαχείριση στόλων επαγγελματικών οχημάτων, όλων των τύπων.
 
Στο πλαίσιο το προγράμματος «Next Generation Mobility» που έχει εξαγγείλει, η ZF φιλοδοξεί να καταστήσει τις Μεταφορές ως έναν νέο –προηγμένο- κλάδο υπηρεσιών (Taas: Transportation as a Service) και η εξαγορά της Intellic είναι μια σημαντική εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Γιατί η ZF ενδιαφέρεται τόσο για τους ψηφιακούς ταχογράφους;


Οι νέας γενιάς ψηφιακοί ταχογράφοι ουσιαστικά αποτελούν το «μαύρο κουτί» ενός επαγγελματικού οχήματος. Μέσω της εξέλιξης τους και της ενσωμάτωσης της λειτουργίας, του ελέγχου, της καταγραφής και της διαχείρισης των δεδομένων τους, η ZF φιλοδοξεί να εξελίξει περαιτέρω μοναδικές λύσεις για τους πελάτες της στο πλαίσιο του προγράμματος «Scalar», που παρουσίασε στην πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών οχημάτων του Ανοβέρου (IAA Transportation 2022).
 
Ουσιαστικά, το εν λόγω σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να… μαθαίνει και να βελτιώνει τη λειτουργία του, κάνοντας χρήση δεδομένων που θα λαμβάνει από έναν κυκεώνα αισθητήρων, εφαρμογών, υποδομών κ.ο.κ., προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη και πλήρως αποδοτική λειτουργία ενός στόλου οχημάτων.
 
Εξάλλου, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως, από το 2023 οι νέοι «έξυπνοι» ψηφιακοί ταχογράφοι θα επιβάλλεται να τοποθετούνται σε όλα τα νέα κυκλοφορούντα οχήματα στην ΕΕ ενώ, από το τέλος του 2024 και μετά, θα πρέπει να έχουν αντικαταστήσει πλήρως τους παλαιότερους –αναλογικούς- ταχογράφους, σε όλους τους τύπους φορτηγών ή λεωφορείων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικές ειδήσεις