Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η εικονική πραγματικότητα στην υπηρεσία της οδικής ασφάλειας

2.702 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2019)

Δεκάδες οδηγοί διανομών της εταιρείας Hermes καθώς και δικυκλιστές, είχαν την ευκαιρία να βιώσουν το πώς αντιλαμβάνεται τα τεκταινόμενα στο δρόμο η… άλλη πλευρά, μέσω της χρήσης συστήματος εικονικής πραγματικότητας.

Η εταιρεία Hermes συγκαταλέγεται μεταξύ των κολοσσών στην διακίνηση και διανομή εμπορευμάτων σε αστικό περιβάλλον καθώς, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εταιρείας, οι παραδόσεις δεμάτων εντός της πόλης από τους χιλιάδες οδηγούς της εταιρείες, υπερβαίνουν τα 390 εκ. ανά έτος!
Σε μια προσπάθεια να προάγει την οδική ασφάλεια και να ενημερώσει – εκπαιδεύσει περαιτέρω τους οδηγούς της, η Hermes συμμετείχε πρόσφατα σε ένα ειδικό ερευνητικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τη Ford, μέσω του οποίου, δεκάδες οδηγοί της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να κινηθούν με κάποιον τύπο δικύκλου εντός της πόλης, μέσω ενός προγράμματος εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality).
Την ίδια στιγμή, το ίδιο πείραμα πραγματοποιήθηκε… αντίστροφα, με δεκάδες δικυκλιστές, να μπαίνουν πίσω από το τιμόνι ενός επαγγελματικού οχήματος διανομών.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, στόχος του εν λόγω προγράμματος ήταν να δώσει την ευκαιρία στους εν λόγω χρήστες του αστικού οδικού δικτύου, να δουν πως είναι οι κυκλοφοριακές συνθήκες από την ανάποδη… μεριά.
Η ονομασία του συγκεκριμένου προγράμματος είναι «WheelSwap» και αποτελεί μέρος της καμπάνιας «Share The Road» που έχει στόχο να κάνει τους οδηγούς όλων των τύπων οχημάτων να πραγματοποιήσουν μικρές αλλαγές στον τρόπο που κινούνται και οδηγούν, με στόχο να επιτευχθεί η πολυπόθητη βελτίωση της οδικής ασφάλειας για όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου.
Καταλήγοντας αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με μελέτες που σχετίζονται με την ενημερωτική καμπάνια «Share The Road» και το ερευνητικό πρόγραμμα «WheelSwap», ο αριθμός των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων που δραστηριοποιούνται σε αστικές διανομές προϊόντων (όλων των τύπων) έχει αυξηθεί κατά 10% στην περίοδο 2013 – 2018 και πιο συγκεκριμένα από 23,25 εκ. οχήματα στα 25,69 εκ. οχήματα (στοιχεία που αφορούν στις χώρες Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Τουρκία και Μ. Βρετανία).