Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η start-up θυγατρική της Volkswagen με την ονομασία ΜΟΙΑ παρουσίασε ένα πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο όχημα για τη χρήση σε «car-pooling» εφαρμογές.

Το εν λόγω πρωτότυπο είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο, με αυτονομία άνω των 300χλμ. και διακρίνεται για την δυναμική σχεδίαση του.

Παράλληλα, στο εσωτερικό έχουν προβλεφθεί έξι ανεξάρτητα καθίσματα για τους επιβάτες με πολλαπλές –ατομικές- παροχές για τον καθένα ενώ…

… ειδικός χώρος για τις αποσκευές τους έχει προβλεφθεί δίπλα από την θέση του οδηγού.

H νέα μορφή των αστικών μετακινήσεων

3.266 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2017)

Η θυγατρική start-up εταιρεία της Volkswagen, ΜΟΙΑ, παρουσίασε ένα πρωτότυπο πλήρως ηλεκτροκίνητο όχημα που φιλοδοξεί να μεταβάλλει πλήρως τις αστικές μετακινήσεις των πολιτών στο μέλλον. Διαβάστε γιατί…

Στο πρόσφατο συνέδριο τεχνολογίας «TechCrunch» που διοργανώθηκε από 5 – 6 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο, η start-up εταιρεία της Volkswagen με την ονομασία «MOIA» παρουσίασε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό όχημα που στόχο έχει να συμβάλλει στην βελτίωση των αστικών μετακινήσεων πολιτών στις μεγαλουπόλεις στο προσεχές μέλλον.
Το εν λόγω πρωτότυπο όχημα παρουσιάστηκε στο «TechCrunch 2017» με τον τίτλο «One Million Cars Off the Road» και η εξέλιξη του διήρκεσε μόλις 12 μήνες.
Στόχος της ΜΟΙΑ ήταν η εξεύρεση λύσεων για ορισμένα εκ των σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες μεγαλουπόλεις όπως π.χ. η κυκλοφοριακή συμφόρηση, η ατμοσφαιρική ρύπανση κ.ο.κ.
Παράλληλα, μέσω του εν λόγω προγράμματος, η εταιρεία υποστηρίζει πως μπορεί να συμβάλλει στην… απομάκρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων οχημάτων από την κυκλοφορία δεδομένου ότι, οι πολίτες θα μπορούν στο μέλλον να «μοιράζονται» (car sharing ή car-pooling) διάφορα οχήματα για τις μετακινήσεις τους.
Φυσικά, ο στόχος της… απόσυρσης έως και 1 εκ. οχημάτων από την κυκλοφορία έως το 2025 που έχει θέσει η ΜΟΙΑ δεν περιλαμβάνει μόνο το εν λόγω όχημα, αλλά μια σειρά δράσεων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν ειδικές εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, ειδικούς αλγόριθμους μέσω των οποίων το σύστημα θα μπορεί να δημιουργεί ομάδες από ενδιαφερόμενους που έχουν… κλείσει θέση για δρομολόγια με κοινούς προορισμούς κ.ο.κ.
 
Λίγα λόγια για το πρωτότυπο της MOIA
Το πρωτότυπο όχημα που εξέλιξε η MOIA είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο και είναι σε θέση να μεταφέρει έως και έξι επιβάτες προσφέροντας ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό με ανεξάρτητα καθίσματα για όλους Σε κάθε θέση παρέχονται στοιχεία όπως ατομικός φωτισμός και θύρες USB ενώ όπως είναι φυσικό, οι επιβάτες θα έχουν στη διάθεση τους και δίκτυο WiFi. Η λειτουργία των θυρών είναι ηλεκτρική ενώ, ειδικός χώρος για τις αποσκευές των επιβατών έχει προβλεφθεί δίπλα από τη θέση του οδηγού.
Με βάση τα όσα αναφέρονται από την Volkswagen η οποία ανέλαβε την κατασκευή του εν λόγω πρωτότυπου, η αυτονομία του υπερβαίνει τα 300 χλμ. ενώ για την φόρτιση των μπαταριών του στο 80% της χωρητικότητας τους, απαιτούνται μόλις 30 λεπτά της ώρας.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως, η ΜΟΙΑ έχει ήδη ξεκινήσει τις πιλοτικές δοκιμές του προγράμματος car sharing που εξελίσσει στους δρόμους του Αμβούργου από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους με τη χρήση 20 ειδικά τροποποιημένων VW T6 Multivans ενώ οι πιλοτικές δοκιμές του νέου ηλεκτροκίνητου πρωτότυπου της θα ξεκινήσουν μέσα στο 2018.