Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα «RIO» της MAN Truck & Bus είναι πλέον διαθέσιμη για όλα τα φορτηγά, ανεξαρτήτου ηλικίας και κατασκευαστή.

Η πλατφόρμα RIO της MAN είναι εδώ!

2.790 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2018)

Η νέα –ανοιχτή- πλατφόρμα logistics της MAN Truck & Bus είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα για όλα τα φορτηγά, ανεξαρτήτως χρονολογίας και κατασκευαστή.  

Από το τέλος του 2017, όλα τα φορτηγά της MAN Truck & Bus που διατίθενται στην ελληνική αγορά, περιλαμβάνουν στον βασικό τους εξοπλισμό την ειδική μονάδα (hardware) «RIO Box».
Το «RIO Box» αποτελεί ουσιαστικά τον απαραίτητο εξοπλισμό προκειμένου οι πελάτες της MAN Ελλάς Α.Ε. να είναι σε θέση να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «RIO». Η εν λόγω πλατφόρμα προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης σε διάφορα δεδομένα του στόλου οχημάτων μιας επιχείρησης και τη χρήση ενός ολοκληρωμένου συστήματος υπηρεσιών στον τομέα των μεταφορών και της εφοδιαστικής πλατφόρμας γενικότερα.
Ωστόσο, το πρόγραμμα «RIO» έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μεικτούς στόλους οχημάτων, καθώς είναι συμβατό με όλα τα συστήματα και τους κατασκευαστές φορτηγών, αρκεί να είναι διαθέσιμη μια διεπαφή FMS, μέσω της οποίας δέχεται και μελλοντικές αναβαθμίσεις.
Φυσικά, περιττεύει να αναφέρουμε πως, κατά την ανάπτυξη και εξέλιξη της πλατφόρμας RIO, τηρήθηκαν οι αυστηρότερες προδιαγραφές για τη διασφάλιση της ιδιωτικότητας και της προστασίας δεδομένων των χρηστών.
Ο πελάτης μπορεί να αποφασίσει αν θα επιλέξει να κοινοποιήσει δεδομένα στο RIO, μέσω του RIO Box, προκειμένου να επωφεληθεί από τις ψηφιακές λύσεις της πλατφόρμας. Εφόσον συναινέσει, έχει πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες που συμπεριλαμβάνουν την ανάλυση διαφόρων δεδομένων του οχήματος όπως π.χ. οι στροφές λειτουργίας του κινητήρα, η ταχύτητα κίνησης, η κατανάλωση καυσίμου, ή χρήση του συστήματος πέδησης κ.ο.κ. Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει το RIO θα εμπλουτίζονται συνεχώς αναλόγως των αναγκών των πελατών, ενώ οι υπάρχουσες υπηρεσίες βελτιώνονται διαρκώς και αυτόματα.
 
«Ανοιχτό» για όλους
Στα πλαίσια της φιλοσοφίας της Volkswagen Truck & Bus (μητρικής της εταιρείας RIO) καθώς και της MAN Truck & Bus για ένα ανοιχτό… οικοσύστημα που θα συμβάλλει στην περαιτέρω εξέλιξη της εφοδιαστικής αλυσίδας, τα προνόμια της πλατφόρμας RIO είναι διαθέσιμα και στους ιδιοκτήτες οποιασδήποτε μάρκας φορτηγού. Για πρώτη φορά, όλοι οι μετέχοντες στην εφοδιαστική αλυσίδα μπορούν πλέον να είναι δικτυωμένοι μεταξύ τους μέσω ενός συστήματος σταθερής πληροφόρησης με πλήθος εφαρμογών και λειτουργίες πρόβλεψης.
Όλοι οι πελάτες που εγγράφονται στο RIO είναι σε θέση να χρησιμοποιούν ΔΩΡΕΑΝ το πρώτο πακέτο υπηρεσιών με την ονομασία «RIO Essentials», που μπορεί π.χ. να εμφανίζει τις θέσεις κάθε μεμονωμένου οχήματος στη λειτουργία παρακολούθησης στόλου, οι οποίες ανανεώνονται ανά 15 λεπτά. Παράλληλα επιτρέπεται η πρόσβαση σε επιπλέον πληροφορίες όπως η ταυτότητα του οδηγού, ο αριθμός των διανυθέντων χιλιομέτρων, η διαθέσιμη ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ κ.ο.κ.
Το RIO Essential διαθέτει συστήματα εκτεταμένης ανάλυσης απόδοσης και αξιολόγησης μεγάλου όγκου δεδομένων σε επίπεδο οχήματος, τα οποία είναι διαθέσιμα στον χειριστή του στόλου, με παράλληλες προτάσεις για συγκεκριμένες ενέργειες ως προς τη βελτίωση της αποδοτικότητας των μεταφορών. Φυσικά, οι πελάτες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τις διάφορες υπηρεσίες του RIO μέσα από αναλυτικά εκπαιδευτικά video.
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως, με την πρόσβαση στο RIO Essentials, παρέχεται πρόσβαση και στο online κατάστημα εφαρμογών με την ονομασία «RIO Marketplace». Από εκεί, οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν δύο επιπλέον σημαντικές εφαρμογές και πιο συγκεκριμένα:
  • Το «RIO Maintenance» που επιτρέπει έλεγχο της κατάστασης του οχήματος εξ αποστάσεως, με δυνατότητα online προγραμματισμού επισκέψεων στο συνεργείο και
  • Το RIO Compliant που επιτρέπει στον χρήση να κατεβάσει, αρχειοθετήσει και να επεξεργαστεί τα δεδομένα των ταχογράφων και των καρτών οδηγού.
Καταλήγοντας, η πλατφόρμα «RIO» υποστηρίξει αρχικά την αγγλική και τη γερμανική γλώσσα, ενώ σταδιακά θα εμπλουτιστεί η υποστήριξη του και σε άλλες γλώσσες. Επίσης, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως το «RIO» έχει ήδη τιμηθεί με δύο βραβεία για την τεχνολογική του καινοτομία, τα «Frost & Sullivan New Product Innovation Award 2017» και «Capital Digital Lab Award».