Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
HVS: 7,4 εκατ. ευρώ στην ανάπτυξη του 1ου αυτόνομου φορτηγού υδρογόνου HGV

HVS: 7,4 εκατ. ευρώ στην ανάπτυξη του 1ου αυτόνομου φορτηγού υδρογόνου HGV

2.725 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2023)

Η Hydrogen Vehicle Systems (HVS) -η καινοτόμος εταιρεία επαγγελματικών οχημάτων υδρογόνου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο- αποκάλυψε πως η κοινοπραξία που ηγείται, η Hub2Hub βραβεύτηκε με 7,4 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη και την παράδοση του επαναστατικού, παγκοσμίως πρώτου, αυτόνομου φορτηγού HGV μηδενικών εκπομπών.

Με βήμα «γοργό και ταχύ» η εξέλιξη του αυτόνομου HGV

Με το βλέμμα στο μέλλον των μεταφορών και των logistics, η κοινοπραξία Hub2Hub σχεδιάζει να δημιουργήσει μία αυτόνομη μονάδα τράκτορα βαρέων εμπορευμάτων, η οποία θα ξεκινήσει τις δοκιμές το 2024. Στο πλευρό της σε αυτήν την ενέργεια θα βρίσκεται η μεγάλη βρετανική εταιρία λιανικής ASDA, υποστηρίζοντας έτσι τις ανάγκες των τελικών χρηστών και εξοικονομώντας ταυτόχρονα κόστος. Ακόμη, υποστηρίζεται πως το αυτόνομο φορτηγό θα επιταχύνει την υιοθέτηση οχημάτων μηδενικών εκπομπών από των τομέα των εμπορευματικών μεταφορών, μειώνοντας ως αποτέλεσμα τη συμβολή του κλάδου στην κλιματική αλλαγή.
 

Με τη συγχρηματοδότηση της κυβέρνησης του Ην. Βασιλείου

Το εγχείρημα αυτό θα συγχρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση με σχεδόν 7,4 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες αυτονομίας στον τομέα των μεταφορών με αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους στους φορείς των logistics και των μεταφορών, αλλά και παρέχοντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης.
 

2 ξεχωριστά πρωτότυπα με δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης

Το πρώτο πρωτότυπο υδρογόνου-ηλεκτρικού HGV θα εξοπλιστεί με καμπίνα οδηγού και θα δοκιμαστεί στο δρόμο με αυτόνομη λειτουργία οδήγησης, χρησιμοποιώντας το λογισμικό CAVStar της Fusion Processing, αλλά και με έναν οδηγό στο τιμόνι για λόγους ασφαλείας. Για το δεύτερο πρωτότυπο, η καμπίνα του οδηγού έχει αντικατασταθεί από ένα αεροδυναμικό φέρινγκ, ενώ θα πραγματοποιήσει τις πρώτες του δοκιμές στην πίστα. Και αυτό θα χρησιμοποιεί το ίδιο λογισμικό, αλλά ο χειρισμός του θα γίνεται από έναν απομακρυσμένο άνθρωπο-οδηγό, ο οποίος θα βρίσκεται στο κέντρο ελέγχου.
 

Πιο «πράσινος» ένας από τους μεγαλύτερους ρυπογόνους τομείς οχημάτων

Αμφότερα τα πρωτότυπα υποδεικνύουν ένα βελτιστοποιημένο μελλοντικό σύστημα logistics, όπου τα οχήματα θα μπορούσαν να λειτουργούν σε αυτόνομη λειτουργία σε μία διαδρομή από κόμβο σε κόμβο, με έναν απομακρυσμένο οδηγό να έχει τον έλεγχο των οχημάτων καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής. Το υδρογονοκίνητο HGV της HVS, όχι μόνο θα απαλλάξει από τον άνθρακα έναν από τους μεγαλύτερους ρυπογόνους τομείς οχημάτων στο δρόμο, αλλά θα επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτοματοποιημένης οδήγησης Hub-to-Hub.
 

Η αυτόνομη οδήγηση θα αντικαταστήσει τον ανθρώπινο παράγοντα

Η συγχώνευση των συστημάτων όρασης, τεχνητής νοημοσύνης και σχεδιασμού διαδρομής θα προσφέρει ένα πλήρως αυτόνομο όχημα που θα αντικαταστήσει τον ανθρώπινο παράγοντα πίσω από το τιμόνι. Τα αυτόνομα, αυτόνομα οχήματα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν επανάσταση στους τομείς των εμπορευματικών μεταφορών και της εφοδιαστικής, ιδιαίτερα στην αγορά βαρέων φορτηγών οχημάτων μεγάλων αποστάσεων.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε