Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ηλεκτρικά απορριμματοφόρα από τη Nikola

5.265 Επισκέψεις στο άρθρο (26/8/2020)

Η εταιρεία Nikola δέχθηκε μια γιγαντιαία παραγγελία για 2.500 ηλεκτροκίνητα απορριμματοφόρα οχήματα που ενδεχομένως να αυξηθούν για τα 5.000 οχήματα!

Εκτός από το βαρύ φορτηγό «Tre» καθώς και το Pick-Up «Badger», η Nikola έχει ανακοινώσει πως εξελίσσει πολλαπλές εκδόσεις –αμιγώς ηλεκτροκίνητων- επαγγελματικών οχημάτων όλων των τύπων ενώ, σύντομα αποκάλυψε πως η εταιρεία Republic Services, εκ των κορυφαίων στον κλάδο της ανακύκλωσης και των στερεών αποβλήτων για την αγορά των ΗΠΑ, προχώρησε στην παραγγελία 2.500 ηλεκτροκίνητων απορριμματοφόρων από αυτήν.
Ο αριθμός των εν λόγω οχημάτων ενδεχομένως να αυξηθεί στα 5.000 με τις παραδόσεις να ξεκινούν από το 2023 ενώ, στις αρχές του 2022 υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν οι τελικές δοκιμές των νέων αυτών ηλεκτρικών φορτηγών σε πραγματικές συνθήκες χρήσης.
Με βάση πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα των εν λόγω οχημάτων θα περιορίζεται στους 1.000 ίππους περίπου, υπερβαίνοντας ωστόσο σημαντικά τις επιδόσεις των μηχανικών συνόλων πετρελαίου ή φυσικού αερίου που χρησιμοποιούνται σε αντίστοιχες εφαρμογές, χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε τον μηδενικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο του.