Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Έως το 2030, το 1/3 των αυτοκινήτων που θα πωλούνται σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να αφορά σε αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Ηλεκτρικά το 1/3 των αυτοκινήτων ως το 2030

3.277 Επισκέψεις στο άρθρο (2/9/2020)

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Deloitte, έως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίες, το 1/3 των νέων οχημάτων που θα διατίθενται θα είναι ηλεκτροκίνητο. Δείτε ποιες είναι οι τάσεις…

Με βάση τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας της εταιρείας Deloitte για τον κλάδο της αυτοκίνησης, μέχρι το τέλος της τρέχουσας 10ετίας, οι ετήσιες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων αναμένεται να αυξηθούν έως και στα 31,1 εκ., δηλαδή περισσότερο από 30% σε σχέση με τις πιο πρόσφατες σχετικές προβλέψεις (11,2 εκ. ηλεκτρικά οχήματα ετησίως ως το 2025).
Επιπρόσθετα στην έρευνα αναφέρεται πως τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα θα ξεπεράσουν κατά πολύ σε πωλήσεις τα υβριδικά (όλων των τύπων) και σε αυτό αναμένεται να συμβάλλουν πολλαπλές διαφορετικές παράμετροι.
Μεταξύ αυτών αξίζει να αναφέρουμε την πριμοδότηση των καταναλωτών για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων (όπως ήδη ισχύει στην Ελλάδα με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά»). Την ίδια στιγμή, όπως είναι φυσικό, το κόστος αγοράς των ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα μειωθεί σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια και θα φτάσει να είναι –σχεδόν- αντίστοιχο με αυτό των συμβατικών οχημάτων, χωρίς να παραβλέπουμε και την αλματώδη αύξηση των σημείων φόρτισης τους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Από την πλευρά τους, οι αυτοκινητοβιομηχανίας επιβάλλεται να ανταποκριθούν σε ιδιαίτερα αυστηρούς στόχους αναφορικά με τη μείωση των εκπομπών ρύπων των προϊόντων τους.