Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Hλεκτρικά vans θέλει στο μέλλον η Bosch

1.921 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2018)

Την λύση για να αποσυμφορηθούν οι μεγάλες πόλεις από την κίνηση και την ηχορύπανση φαίνεται πως βρήκε η Bosch στα ηλεκτροκίνητα ελαφριά επαγγελματικά.

Ένας από τους πολλούς παράγοντες την κυκλοφοριακής συμφόρησης στις μεγάλες πόλεις είναι η παρουσία των μικρών και μεγάλων φορτηγών που αναγκάζονται να διπλοπαρκάρουν έξω από διάφορα μαγαζιά. Φυσικά, δεν είναι μόνο οι υπηρεσίες παράδοσης που επηρεάζονται, αλλά και οι έμποροι και άλλες μικρές επιχειρήσεις που έχουν μικρά van για τις απαραίτητες μετακινήσεις τους.

«Για να γίνεται σωστή προμήθεια αγαθών στις πόλεις, πρέπει να επανεξεταστεί το πώς λειτουργούν οι υπηρεσίες παράδοσης», λέει ο Δρ. Markus Heyn, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Robert Bosch GmbH. Για αυτό τον λόγο η Bosch κάνει γνωστό πως είναι έτοιμη να λανσάρει το νέο της ηλεκτρικό μοτέρ για τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα μέσα στο επόμενο έτος με το σκεπτικό πως οι περισσότερες διαδρομές παράδοσης καλύπτουν συνολικά λιγότερο από 80 χιλιόμετρα την ημέρα - μια απόσταση που καλύπτεται εύκολα με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας. Οι στόλοι μπορούν στη συνέχεια να επαναφορτιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο χώρο στάθμευσης των εταιρειών, ενώ οποιαδήποτε μελλοντική απαγόρευση οδήγησης στα κέντρα των πόλεων δεν θα επηρεάσει τους ηλεκτρικούς στόλους, καθώς τα μοτέρ τους δεν προκαλούν κανέναν ρύπο. Ακόμα, σύμφωνα με την PwC,  το 61% των Γερμανών, εάν ένας διαδικτυακός πωλητής πραγματοποιεί παραδόσεις με ηλεκτρικά οχήματα, αποτελεί βασικό κριτήριο για την επιλογή τους, ενώ ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι τα ηλεκτρικά οχήματα κάνουν λιγότερο θόρυβο, άρα θα αποσυμφορήσει σημαντικά τις πόλεις από την ηχορύπανση.

Έτοιμο για τη μαζική αγορά
Υπάρχουν δύο εκδόσεις του κινητήρα eCityTruck της Bosch: ένα με κιβώτιο ταχυτήτων και ένα χωρίς. Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν λύσεις που να ενσωματώνουν γρήγορα και να ικανοποιούν τις διαφορετικές απαιτήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών. Αυτά τα συστήματα κίνησης μπορούν να κλιμακωθούν για τα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα βάρους 2 έως 7,5 τόνων, καθιστώντας τα κατάλληλα για ένα μεγάλο τμήμα της αγοράς επαγγελματικών οχημάτων. Πως; Τα μικρά φορτηγά αποτελούν τα τρία τέταρτα όλων των επαγγελματικών οχημάτων της Γερμανίας και ο αριθμός αυτός αυξάνεται (πηγή: Shell).