Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σημαντικές πρωτοβουλίες στον τομέα της προώθησης της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα αναλαμβάνει η ΔΕΗ μέσα στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Ηλεκτροκίνητα λεωφορεία σε 10 Δήμους

2.899 Επισκέψεις στο άρθρο (26/2/2018)

Σε συνεργασία με την εταιρεία κατασκευής λεωφορείων Solaris, η ΔΕΗ προωθεί την προμήθεια ηλεκτροκίνητων λεωφορείων σε 10 Δήμους της χώρας καθώς και την εγκατάσταση 1.400 σταθμών φόρτωσης ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, η ΔΕΗ προωθεί τις διαδικασίες για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς 10 –επιλεγμένων- Δήμων της χώρας, σε συνεργασία με την εταιρεία Solaris Bus & Coach.
Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΗ και η πολωνική εταιρεία κατασκευής λεωφορείων όλων των τύπων, υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας τον περασμένο Νοέμβριο και έχουν προετοιμάσει ένα σχετικό «πακέτο» μέτρων και κινήτρων προκειμένου να δελεάσουν διάφορους Δήμους της χώρας, ώστε να στραφούν στη λύση της ηλεκτροκίνησης για την ανανέωση του στόλου τους.
Στα μέτρα που προτείνει η ΔΕΗ προς του Δήμους περιλαμβάνεται η προμήθεια ηλεκτροκίνητων λεωφορείων καθώς και τη συντήρηση τους. Παράλληλα, θα καλύπτεται και η διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών (π.χ. οι μπαταρίες) ενώ προβλέπεται και η εγκατάσταση των απαιτούμενων υποδομών για τη φόρτιση των οχημάτων.
Ανάλογα με τις ανάγκες του δικτύου κάθε περιοχής, προβλέπεται και η παροχή της αναγκαίας ηλεκτρικής ενέργειας. Μάλιστα, πηγές από την εταιρεία κάνουν λόγο για τη δυνατότητα κάλυψης του μεγαλύτερου μέρους του κόστους και ευελπιστούν πως θα εξασφαλίζουν τη βέλτιστη δυνατή πρόταση αναφορικά με την αποπληρωμή σε βάθος χρόνου από τους ΟΤΑ.
Στις προτάσεις των ΔΕΗ και Solaris συγκαταλέγεται και η δυνατότητα φόρτισης των νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπου αυτό είναι εφικτό ενώ, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως, ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019, οι επενδύσεις σε «πράσινες» πρωτοβουλίες ενδεχομένως να αποτελέσουν και βασικά «όπλα» στην επικοινωνιακή στρατηγική των υποψηφίων στους διάφορους Δήμους.
Πέραν όμως αυτής της εξέλιξης, ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), θυγατρική της ΔΕΗ, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, είναι έτοιμος να ξεκινήσει την πιλοτική εγκατάσταση 1.400 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην ευρύτερη επικράτεια της χώρας, μια πρωτοβουλία που είχε εξάλλου αναγγείλει μέσα στον Σεπτέμβριο του 2017 και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια του φόρουμ «Καθαρή ενέργεια για όλα τα ευρωπαϊκά νησιά».