Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Κατά 1.324% αυξήθηκαν οι βεβαιωμένες παραβάσεις που σχετίζονται με τις λεωφορείολωρίδες μέσα στον Ιανουάριο, σε σχέση με το 2019.

Κανείς δεν «σέβεται» τις λεωφορειολωρίδες;

2.390 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2020)

Μόνο τον Ιανουάριο του 2020, οι βεβαιωθείσες παραβάσεις στις Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων αυξήθηκαν κατά 1.324% σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2019, με βάση τα στοιχεία της Τροχαίας.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων της Τροχαίας σε ότι αφορά στις παραβάσεις που σχετίζονται με την παράνομη κίνηση στις διάφορες λεωφορειολωρίδες του δικτύου του ΟΑΣΑ, έφερε όπως ήταν αναμενόμενο και αύξηση στις σχετικές βεβαιωθείσες παραβάσεις.
Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία που ανακοινώνει η Τροχαία, είναι ίσως ζήτημα να υπάρχουν, έστω κάποιοι, πολίτες που κυριολεκτικά… σέβονται το αποκλειστικό δικαίωμα κίνησης των οχημάτων του ΟΑΣΑ στις εν λόγω λωρίδες κυκλοφορίας.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως από την Τροχαία βεβαιώθηκαν συνολικά 1.046 παραβάσεις κατά τη διάρκεια –μόνο- του Ιανουαρίου του 2020, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 1.324%(!) σε σχέση με τις 79 παραβάσεις του αντίστοιχου μήνα του 2019, ενώ την ίδια στιγμή, ο μέσος όρος της προηγούμενης 5ετίας ορίζεται στις 377 παραβάσεις.
Παράλληλα, αυξημένες κατά 317% ήταν και οι φωτογραφικές κλήσεις που βεβαιώθηκαν από τις κάμερες καταγραφής παραβάσεων του ΟΑΣΑ.
Οι εν λόγω κλήσεις ανήλθαν στις 257 έναντι 81 για τον Ιανουάριο του 2019, με τον μέσο όρο της προηγούμενης 5ετίας να κυμαίνεται στις 132 φωτογραφικές κλήσεις.
Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως –και- στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. γίνεται λόγος για «… παραβάσεις που χαρακτηρίζονται ως αντικοινωνική συμπεριφορά…» δεδομένου ότι «… οι Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων, Α.Λ.Λ., έχουν θεσπιστεί για να εξυπηρετούν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».