Οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νέων σταθμών διοδίων την Κυριακή, 22/4, στη γέφυρα Βαρυμπόμπης (11:00).

Κινητοποιήσεις κατά των διοδίων

Οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους κατά της τοποθέτησης σταθμών διοδίων, διοργανώνοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης την Κυριακή 22η Απριλίου (11:00).

 
Στην επίσημη ανακοίνωση των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου, αναφέρεται πως επί σειρά ετών (11) οι εν λόγω Δήμοι έχουν αντισταθεί στην επιβολή διοδίων στην περιοχή. Ωστόσο, με την πρόσφατη έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δρομολογούνται εξελίξεις σε ότι αφορά στην εγκατάσταση σταθμών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγ. Στεφάνου και Βαρυμπόμπης, με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών.
Για τον λόγο αυτό εξάλλου, οι Δήμαρχοι Κηφισιάς και Διονύσου, κ.κ. Θωμάκος και Ζαμάνης, έχουν καταθέσει ήδη αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής της σχετικής απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Στα βασικότερα επιχειρήματα που αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου αναφέρεται πως:
  • Υποβαθμίζεται η ζωή όλων μέσω της διοχέτευσης της υπερτοπικής κυκλοφορίας των οχημάτων εντός του Δήμου, χωρίς υπάρχει πρόβλεψη για την κατασκευή επαρκούς παράπλευρου οδικού δικτύου.
  • Επιβαρύνονται οικονομικά οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες.
  • Οι Δήμοι Διονύσου και Κηφισιάς καθίσταται οι μοναδικές αστικές περιοχές του Λεκανοπεδίου που θα πληρώνουν διόδια για τη χρήση της Εθνικής Οδού δεδομένου ότι, οι όποιες εξαιρέσεις θα είναι επισφαλείς καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπούν.
Με βάση όλα τα παραπάνω, οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου καλούν τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 22η Απριλίου (11:00) στην Γέφυρα Βαρυμπόμπης.
 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ