Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πρόστιμο 1.500 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 1 μήνα προβλέπεται για τους οδηγούς που καπνίζουν σε αυτοκίνητο όπου επιβαίνουν παιδιά κάτω των 12 ετών.

Ξανασκέψου το κάπνισμα στο αυτοκίνητο!

2.327 Επισκέψεις στο άρθρο (1/2/2018)

Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι οδηγοί που θα συλλαμβάνονται να καπνίζουν σε αυτοκίνητου όπου επιβαίνουν και παιδιά κάτω των 12 ετών, θα τιμωρούνται με πρόστιμο 1.500 ευρώ και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, στην εγκύκλιο του Τμήματος Υγιεινής και Υγειονομικών, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Ποιότητας Ζωής, του υπουργείου Υγείας, με θέμα «Απαγόρευση καπνίσματος – εφαρμογή της Αντικαπνιστικής Νομοθεσίας», αναφέρει μεταξύ άλλων πως το κάπνισμα απαγορεύεται: «… στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημοσίας χρήσης αυτοκινήτων, με μετρητή (Ταξί) και αγοραίων καθώς και στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, όταν επιβαίνουν σε αυτά ανήλικοι κάτω των 12 ετών».
Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο 1.500 ευρώ για τον καπνιστή, ανεξάρτητα από το αν είναι ο οδηγός του οχήματος, ποσό που διπλασιάζεται αν πρόκειται για άτομο που οδηγεί αυτοκίνητο δημόσιας χρήσης.
Παράλληλα, στους οδηγούς οχημάτων με ανήλικους, θα επιβάλλεται και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για ένα μήνα, για κάθε παράβαση, ακόμη και αν δεν την διέπραξαν οι ίδιοι αλλά κάποιος άλλος επιβάτης του οχήματος.