Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσα στους επόμενους 30 μήνες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου οδικού άξονα ¶κτιο – Αμβρακία…

… συνολικού μήκους 32,2 χλμ. που θα αναβαθμίσει σημαντικά τις υποδομές και την οδική ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Ελλάδας.

«Ξεκλείδωσε» ο οδικός άξονας Ακτιο - Αμβρακία

3.436 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2020)

Με την ανάδειξη της Μυτιληναίος Α.Ε. ως οριστικού αναδόχου, ξεκινούν ουσιαστικά οι διαδικασίες για την κατασκευή του σημαντικού αυτού οδικού άξονα για την δυτική Ελλάδα.

Με την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Υπολειπόμενες Εργασίες για την ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης της περιοχής του Ακτίου μια το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου», συνολικού προϋπολογισμού 150 εκ. ευρώ και την ανακήρυξη της εταιρείας Μυτιληναίος Α.Ε. ως Οριστικού Αναδόχου του έργου, ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του… πολύπαθου αυτού έργου, μετά από πολλές καθυστερήσεις.
Το έργο που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές Μεταφορές Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» περιλαμβάνει:
  • Την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Άκτιο – Αμβρακία, συνολικού μήκους 32,2 χλμ. με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.
  • Την κατασκευή τεσσάρων ανισόπεδων κόμβων (Κ6, Κ6α, Κ8 και Κ11), ενός ισόπεδου κόμβου (Κ1) καθώς του παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου.
  • Τη δυνατότητα κατασκευής συνδετήριου τετραίχνου κλάδου, μήκους 0,5 χλμ., για την απευθείας σύνδεση του άξονα «Άκτιο – Αμβρακία» με την Ιόνια Οδό, στον ανισόπεδο κόμβο Ριβίου.
Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 30 μήνες και με τη συμπλήρωση των πρώτων 15, υπάρχει η πρόβλεψη να δοθούν στην κυκλοφορία τα πρώτα 18 χλμ. του οδικού άξονα, που ουσιαστικά θα παρακάμπτουν την πόλη της Αμφιλοχίας. Παράλληλα, θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις ώστε να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο.