Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η κα. Mαράβα Αφροδίτη, μηχανικός τεχνικής υποστήριξης, της εταιρίας κατασκευής και εμπορίας φορτιστών, Legrand, απαντά στις ερωτήσεις μας σχετικά με τη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Legrand: Ραγδαίες εξελίξεις στη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

1.720 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2021)

H ηλεκτροκίνηση είναι εδώ! Ωστόσο τα ερωτήματα που ταλανίζουν τους υποψήφιους αγοραστές ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι αυτά που αφορούν τις μπαταρίες και την φόρτιση τους. Η κα. Mαράβα Αφροδίτη, μηχανικός τεχνικής υποστήριξης, της εταιρίας κατασκευής και εμπορίας φορτιστών, Legrand, απαντά σε όλες!

Το μέλλον του αυτοκινήτου είναι ηλεκτρικό. Οικολογικοί και οικονομικοί λόγοι φέρνουν πλέον το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην… πόρτα μας, με τη χώρα μας να μπαίνει και αυτή στο ρυθμό της ηλεκτροκίνησης. H αλήθεια είναι ότι όλο και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάνουν την εμφάνιση τους στους ελληνικούς δρόμους και όχι άδικα αφού όχι μόνο είναι φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά και για την τσέπη σας. Αρκεί να αναλογιστείτε, σύμφωνα με έρευνες ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να κάνει 15.000 χλμ. με μόλις 250 ευρώ.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Το «καύσιμο» λοιπόν του νέου σας αυτοκινήτου, στη νέα εποχή, είναι η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από τη συστοιχία μπαταριών, οι οποίες φυσικά θα χρειάζονται τακτικά φόρτιση. Τι γνωρίζουμε όμως για τους φορτιστές που υπάρχουν στην αγορά, τον χρόνο που απαιτείται για την πλήρη φόρτιση αυτών των μπαταριών και για το συνεχώς αναπτυσσόμενο ελληνικό δίκτυο φόρτισης;
 
Στις εύλογες αυτές απορίες απαντά η κα. Αφροδίτη Mαράβα, μηχανικός τεχνικής υποστήριξης, της εταιρίας κατασκευής και εμπορίας φορτιστών, Legrand. Ας δούμε τι μας απάντησε.
 

Οι τύποι των φορτιστών που διαθέτει η Legrand στην ελληνική αγορά

 
Η Legrand διαθέτει μια πλήρη γκάμα λύσεων φόρτισης (mode1, mode2, mode3) που περιλαμβάνει από πρίζες φόρτισης έως επίτοιχους ή επιδαπέδιους πλαστικούς και μεταλλικούς σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η σειρά καλύπτει κάθε ανάγκη.
 

Tα πλεονεκτήματα που τους ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό

 
1-Green`Up technology και φόρτιση ως 30% γρηγορότερα
H GreenUp τεχνολογία προσφέρει μειωμένο έως και 30% χρόνο φόρτισης, σε σχέση με μια απλή πρίζα, ενός ηλεκτρικού οχήματος Mode 2, όταν αυτό φέρει καλώδιο με φις της ίδιας τεχνολογίας GreenUp, επιτρέποντας να περάσει το μέγιστο ρεύμα φόρτισης (16Α) που μπορεί να προσφέρει η πρίζα.
 
2-Bluetooth (App) & κλείδωμα της χρήσης του από τρίτους
Σε όλους τους σταθμούς υπάρχει η δυνατότητα για χρονοπρόγραμμα μέσω της εφαρμογής προσφέροντας οικονομία στον χρήστη μέσω της εκμετάλλευσης του μειωμένου νυχτερινού τιμολογίου. Επιπλέον διατίθεται εύκολο κλείδωμα του σταθμού μέσω  της εφαρμογής για αποφυγή χρήσης από τρίτους.
 
3-Ασφάλεια με ενσωματωμένη διαφορική προστασία κατά της διαρροής.
 
4 -Κατάλληλοι για εξωτερική τοποθέτηση με ανάλογες απαιτήσεις προστασίας.
 
5 -Πρόσοψη με LED λυχνίες (κατάστασης φόρτισης, ένδειξη σφάλματος).

 

Από τι εξαρτάται ο χρόνος φόρτισης

 
Ο χρόνος φόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι κάτι που απασχολεί τους περισσότερους υποψήφιους αγοραστές, και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Οι παράγοντες που τον προσδιορίζουν είναι οι εξής πέντε: Η ισχύς της παροχής της εγκατάστασης, η ισχύς του σταθμού φόρτισης, η ισχύς του φορτιστή που είναι ενσωματωμένος στο αυτοκίνητο, η χωρητικότητα της μπαταρίας του αυτοκινήτου και τέλος η στάθμη φόρτισης των μπαταριών την στιγμή της φόρτισης.
 

Oι προϋποθέσεις εγκατάστασης ενός wallbox

 
Για να εγκατασταθεί ένα wallbox απαιτείται η ύπαρξη ή η δυνατότητα εγκατάστασης αποκλειστικής ηλεκτρολογικής γραμμής για να εξυπηρετήσει το φορτίο. Προτείνεται πάντα έλεγχος από αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη ο οποίος θα πρέπει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες πριν την τοποθέτηση του wallbox. Φυσικά είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρχει και ο ανάλογος χώρος για την τοποθέτηση του σταθμού και την στάθμευση του οχήματος .
 

Πόσο ασφαλείς είναι οι φορτιστές (από διαρροή, βραχυκύκλωμα, υπέρταση);

 
Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Legrand κατασκευάζονται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα IEC 61851-1 και IEC 61851-22 πληρώντας υψηλά στάνταρντ ποιότητας και ασφάλειας. Εν συνεχεία, η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει βάσει των προβλεπόμενων κανονισμών και από πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη. Η παροχική γραμμή θα πρέπει να προστατεύεται κατάλληλα με διατάξεις προστασίας που θα προστατεύουν το καλώδιο και τον χρήστη. Έτσι ακολουθώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και τα σχετικά πρότυπα τόσο ο χρήστης όσο και η εγκατάσταση θα είναι προστατευμένοι σε κάθε περίπτωση.
 

Το κόστος της φόρτισης

 
Το κόστος της φόρτισης υπολογίζεται βάσει της τιμής χρέωσης ηλεκτρικής ενέργειας του εκάστοτε παρόχου. Αν θεωρήσουμε μια μέση τιμή χρέωσης ηλεκτρικής ενέργειας τα 0,11 €/kWh, τότε για μια φόρτιση τεσσάρων ωρών με έναν φορτιστή ισχύος 11 kW το κόστος θα είναι 4,84 €.
 

Το κοινό που αναζητά λύσεις φόρτισης

 
Η αύξηση των πωλήσεων υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων οδηγεί το αγοραστικό κοινό στην αναζήτηση λύσεων φόρτισης που παρέχει η εταιρεία μας τόσο σε οικιακό επίπεδο όσο και σε χώρους όπως ξενοδοχεία, παρκινγκ και κτίρια γραφείων. Το κοινό ενημερώνεται ολοένα και περισσότερο για τις εξελίξεις που αφορούν την ηλεκτροκίνηση και αναζητά λύσεις που να ταιριάζουν στις ανάγκες του.
 

Έρχονται ραγδαίες & τεχνολογικά προηγμένες εξελίξεις

 
Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος, όπως είναι γνωστό είναι μία από τις κυριότερες τάσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία. Πιστεύεται ότι είναι ένα όχημα που θα συμβάλει θετικά στην κλιματική αλλαγή σε σχέση με τις μεταφορές καθώς έχει μηδενικούς ρύπους αλλά και παρέχει και αλλά σημαντικά πλεονεκτήματα όπως άνεση, ευκολία στην οδήγηση και ελεύθερη πρόσβαση σε περιορισμένους χώρους κυκλοφορίας.
 
Έτσι οι εξελίξεις στο τομέα της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αναμένεται να είναι ραγδαίες καθώς η ζήτηση για φόρτιση σε ολοένα και περισσότερα σημεία θα αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.
 
Επιπλέον οι χρόνοι φόρτισης θα πρέπει να μειώνονται με σκοπό την ταχύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών. Άρα προβλέπουμε μέσα στα επόμενα χρόνια όλο και μεγαλύτερης ισχύος φορτιστές, οι οποίοι θα επιτρέπουν την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων εντός λίγων λεπτών.
 

Δύο λόγια για την LEGRAND

 
H LEGRAND είναι ο παγκόσμιος ειδικός στις ηλεκτρικές και ψηφιακές κτιριακές υποδομές με ολοκληρωμένες προσφορές για την κατοικία, το εμπορικό και το βιομηχανικό κτήριο.
 
Με παρουσία σε 90 χώρες, πωλήσεις προϊόντων σε περισσότερες από 180 χώρες και ανθρώπινο δυναμικό πάνω από 36.700 ανθρώπους, οι πωλήσεις του Ομίλου Legrand έφτασαν τα 6,1 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2020. Η τεχνογνωσία του Ομίλου, το εύρος των προϊόντων του, η παγκόσμια παρουσία του και η δύναμη των εταιρικών σημάτων του, τον καθιστούν έναν κορυφαίο παίκτη στην παγκόσμια σκηνή
 
Στόχος του ομίλου Legrand είναι να προσφέρει απλές, αξιόπιστες, καινοτομικές και βιώσιμες λύσεις για άνεση, ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας και να μεταμορφώνει τους χώρους ώστε οι χρήστες να ζουν καλύτερα τόσο στην εργασία όσο και στην κατοικία τους.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »