Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Leader στον χώρο της φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων, είναι η εταιρεία MC-CHARGERS.

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Χριστοδούλου Παναγιώτη, τον συνιδρυτή της MC CHARGERS, για τις χρήσιμες πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας.

Η προηγμένη σειρά φορτιστών «ORION» αποτελείται από 13 μοντέλα, ισχύος 7 έως 22kW.

Αν λάβουμε υπόψη την τιμή των 0,11 ευρώ/kWh και υπολογίσουμε μια φόρτιση διάρκειας 4 ωρών με μια ισχύ της τάξης των 11kW, μια πλήρης φόρτιση θα κοστίσει 4,84 ευρώ.

MC-CHARGERS: «Η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ»

3.838 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2021)

Συνομιλούμε με τον κύριο Χριστοδούλου Παναγιώτη, τον συνιδρυτή της MC-CHARGERS, της εταιρείας που γνωρίζει καλύτερα από όλους τα μυστικά της ηλεκτροκίνησης, καθώς προσφέρει τον πρώτο -ελληνικής κατασκευής- σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η MC-CHARGERS -με το βλέμμα στραμμένο στην παγκόσμια τάση για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα- προσφέρει μία ολοκληρωμένη σειρά σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, υψηλής απόδοσης, καθώς και περιφερειακών συσκευών για ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα και λεωφορεία.


Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Χριστοδούλου Παναγιώτη, τον συνιδρυτή της MC CHARGERS, για τις χρήσιμες πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας.

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Χριστοδούλου Παναγιώτη, τον συνιδρυτή της MC CHARGERS, για τις χρήσιμες πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 Σημειώνεται, πως η εταιρεία ξεκίνησε τις προσπάθειές εγκατάστασης σταθμών φόρτισης το 2019 και σήμερα έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο φορτιστών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, αλλά και σε δημόσια προσβάσιμους χώρους. Προκειμένου να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό περιβάλλον φόρτισης, η MC-CHARGERS έχει αναζητήσει στρατηγικές συνεργασίες για να αξιοποιήσει την πολυετή της εμπειρία. Με αυτούς τους συνεργάτες, η εταιρεία είναι έτοιμη να επεκτείνει τους σταθμούς φόρτισης, μέσα από ελκυστικά προγράμματα εγκατάστασης και χρήσης σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα.

Η προηγμένη σειρά φορτιστών «ORION» αποτελείται από 13 μοντέλα, ισχύος 7 έως 22kW.

Η προηγμένη σειρά φορτιστών «ORION» αποτελείται από 13 μοντέλα, ισχύος 7 έως 22kW.

 
Στόχος των ανθρώπων της MC-CHARGERS είναι να παρέχουν στους ιδιοκτήτες οχημάτων ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο δίκτυο φόρτισης και ταυτόχρονα ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών και προϊόντων, ώστε η Ηλεκτροκίνηση να αποτελέσει τη μοναδική λύση μετακίνησης των ανθρώπων με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.

Αν λάβουμε υπόψη την τιμή των 0,11 ευρώ/kWh και υπολογίσουμε μια φόρτιση διάρκειας 4 ωρών με μια ισχύ της τάξης των 11kW, μια πλήρης φόρτιση θα κοστίσει 4,84 ευρώ.

Αν λάβουμε υπόψη την τιμή των 0,11 ευρώ/kWh και υπολογίσουμε μια φόρτιση διάρκειας 4 ωρών με μια ισχύ της τάξης των 11kW, μια πλήρης φόρτιση θα κοστίσει 4,84 ευρώ.

 
Info:
Έδρα: 14ο χλμ. Θεσσαλονίκης Μουδανιών
Τηλ.: 2316020047
Web: https://www.mc-chargers.com
Email: [email protected]

 

Ακολουθεί η συνέντευξη με τον κο Χριστοδούλου Παναγιώτη:


ΕΡ.:Ποιοι είναι οι τύποι των φορτιστών που διαθέτετε στην ελληνική αγορά;
ΑΠ.:Η MC-CHARGERS έρχεται να καλύψει όλο το φάσμα των AC φορτιστών ικανοποιώντας ανάγκες οικιακής,  επαγγελματικής  και δημόσιας χρήσης. Η σειρά φορτιστών "ORION" αποτελείται από 13 μοντέλα μονής εξόδου, 7kW, 11kW& 22kW, με δυνατότητα επίτοιχης ή επιδαπέδιας τοποθέτησης, με επικοινωνία WiFi, GSM ή Ethernet, με αντικεραυνική προστασία, προστασία διαρροής RCDTypeB και ενσωματωμένο MID μετρητή ενέργειας. Όλα τα μοντέλα διαθέτουν δείκτη μηχανικής αντοχής IK10 και βαθμό στεγανότητας IP55 ενώ το περίβλημα του φορτιστή αλλά και της βάσης είναι από ενισχυμένη λαμαρίνα.
 
ΕΡ.: Ποια είναι τα πιο κύρια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά – πλεονεκτήματα των προϊόντων  σας που τα κάνουν να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό;
ΑΠ.: Εάν θα μπορούσαμε να απομονώσουμε τα βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των προϊόντων της MCCHARGERS αυτά θα ήταν:
  1. Ακολουθώντας με συνέπεια και ακρίβεια την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, η MC-CHARGERS προσφέρει τονπιο ολοκληρωμένο σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της αγοράς. Η δυνατότητα ενσωμάτωσης όλων των ασφαλιστικών μέσων εντός του φορτιστή (χωρίς να απαιτείται η εγκατάσταση ξεχωριστού ηλεκτρολογικού πίνακα) δίνει τη δυνατότητα στον Ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη να κάνει μία ασφαλή και γρήγορη εγκατάσταση. Αυτό έχει ως συνέπεια ο ιδιοκτήτης του σταθμού φόρτισης αλλά και ο οδηγός του ηλεκτρικού οχήματος να χρησιμοποιεί με ασφάλεια το φορτιστή, αφού η MC-CHARGERS εγγυάται για την ασφαλή λειτουργία του.
  2. Η Ευελιξία στην ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δίνει τη δυνατότητα ικανοποίησης αναγκών είτε αυτές αφορούν τη τοπική νομοθεσία είτε δίνοντας επιπλέον χαρακτηριστικά στη λειτουργία του φορτιστή.
  3. Η MC-CHARGERS είναι από τις λίγες εταιρίες στην Ευρώπη που σχεδιάζει και αναπτύσσει εξ` ολοκλήρου τα μέρη του φορτιστή (πχ motherboard). Επίσης είναι από τις λίγες που αναπτύσσει εκτός του hardware και το software διαχείρισης δικτύου σταθμών φόρτισης.
  4. Τέλος ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της MC-CHARGERS είναι η ασφαλή μεταφορά και διαχείρισης των δεδομένων με τα οποία επικοινωνεί ο σταθμός φόρτισης με τη πλατφόρμα διαχείρισης. Σήμερα δε φαίνεται να είναι τόσο «απαραίτητο» όταν κάποιος επιλέξει ένα σταθμό φόρτισης αλλά στο άμεσο μέλλον όταν θα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός σταθμών φόρτισης και θα πραγματοποιούντια συναλλαγές, η ασφαλή λειτουργία του θα είναι πρωτεύον στοιχείο ποιότητας. Η MC-CHARGERS ήδη αναπτύξει τη σχετική πλατφόρμα η οποία εγγυάται για την ασφαλή διαχείριση και λειτουργία των σταθμών φόρτισης.

ΕΡ.: Πείτε μας δυο λόγια για το πρόγραμμα «Κινούμαι ηλεκτρικά» και την επιδότηση φορτιστή;
ΑΠ.: Μέσω του προγράμματος ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ γίνεται μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση στην ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ και συγκεκριμένα σε ιδιώτες, προκειμένου να προχωρήσουν στην αγορά ηλεκτρικών ή plugin υβριδικών οχημάτων χαμηλών εκπομπών, ηλεκτρικών ποδηλάτων και scooter καθώς και ηλεκτρικών ΤΑΞΙ. Πιο συγκεκριμένα, ανάλογα με το κόστος του οχήματος η επιδότηση μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 6.000 Ευρώ, ενώ παράλληλα επιδοτείται και η αγορά του οικιακού σταθμού φόρτισης με το ποσό των 500 Ευρώ. Αυτές οι επιδοτήσεις καθιστούν την αγορά ενός ΗΟ πολύ δελεαστική, συμπεριλαμβανομένων και των υπόλοιπων πλεονεκτημάτων που φέρουν τα συγκεκριμένα οχήματα, του θετικού αντίκτυπού τους προς το περιβάλλον αλλά και των χαμηλών λειτουργικών τους εξόδων.
 
ΕΡ.: Από τι εξαρτάται ο χρόνος φόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου;
ΑΠ.: Ο χρόνος φόρτισης ενός ηλεκτρικού οχήματος εξαρτάται πιο πολύ από το αυτοκίνητο και λιγότερο από το φορτιστή. Δηλαδή στη περίπτωση που ένα όχημα έρχεται να φορτίσει σε ένα φορτιστή με ισχύ 22kW, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα απορροφήσει και τα 22kW. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν ένα μετατροπέα ο οποίος μετατρέπει τηνAC τάση σε DC, προκειμένου να φορτίσουν την συστοιχία των μπαταριών τους. Τα περισσότερα οχήματα της αγοράς δεν έχουν τη δυνατότητα να μετατρέψουν όλη την παρεχόμενη ισχύ, με αποτέλεσμα ενώ συνδέονται σε 22kW φορτιστή, να απορροφούν 7kW ή 11kW. Άρα ανάλογα με τον μετατροπέα που διαθέτει κάθε όχημα (7kW, 11kW, 15kWή 22kW) και την χωρητικότητα των μπαταριών του, υπολογίζουμε τον μέσο χρόνο φόρτισης (πχ μπαταρία οχήματος 40kWh που θα συνδεθεί σε φορτιστή 22kW αλλά θα μετατρέψει μόνο τα 11kW θα το φορτίσει πλήρως σε λιγότερο από 4 ώρες).
 
ΕΡ.: Ποιες είναι οι προϋποθέσεις εγκατάστασης ενός wallbox;
ΑΠ.: Οι προϋποθέσεις εγκατάστασης ενός wallbox – επίτοιχου οικιακού φορτιστή είναι οι εξής:
  1. Απαιτείται μια αυτοψία του χώρου όπου πρόκειται να εγκατασταθεί ο φορτιστής και μια ανάλυση της υφιστάμενης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, προκειμένου να εκτιμηθούν τα υφιστάμενα φορτία και οι ανάγκες για την εγκατάσταση του σταθμού φόρτισης.
  2. Ο αδειούχος Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάτης θα προχωρήσει στις ανάλογες ενέργειες που θα χρειαστούν ανά περίπτωση (πχ. εγκατάσταση σε υφιστάμενη παροχή ή επαύξηση ισχύος της υφιστάμενης παροχής ή νέα σύνδεση), θα αναλάβει την σύνδεση (ηλεκτρολογικές συνδέσεις, τοποθέτηση του φορτιστή στον τοίχο) και θέση σε λειτουργία του φορτιστή, την συμπλήρωση και υποβολή της ΥΔΕ και την συμπλήρωση και κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων στον ΔΕΔΔΗΕ.
 
ΕΡ.: Πόσο ασφαλείς είναι οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων (διαρροή, βραχυκύκλωμα, υπέρταση);
ΑΠ.: Ένας ολοκληρωμένος σταθμός φόρτισης θα πρέπει να φέρει προστασία από υπόταση και υπέρταση, προστασία από υπερθέρμανση, εντοπισμό απώλειας γείωσης, προστασία από διαρροή AC ρευμάτων 30mA&DC 6mA όπως επίσης καλό θα είναι να προστατεύεται και από κρουστικές υπερτάσεις. Αυτές οι προστασίες μπορεί να είναι προεγκατεστημένες στον φορτιστή ή καλείται ο Ηλεκτρολόγος να προχωρήσει στην αγορά και σύνδεσή τους στον υφιστάμενο πίνακα ή σε ένα νέο εφόσον δεν υπάρχει επάρκεια χώρου. Η MC-CHARGERS προτείνει και έχει αναλάβει όλα αυτά τα μέσα προστασίας να είναι εγκατεστημένα στον ίδιο τον φορτιστή και εγγυάται για την ασφάλεια του, μέσω επιλεγμένων μέσων προστασίας πιστοποιημένων από διεθνή εργαστήρια και συνδεδεμένων με τον σωστό τρόπο. Διευκολύνει έτσι τον ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη, μειώνει το κόστος στον τελικό χρήστη αφού τα κόστη των μέσων προστασίας συμπεριλαμβάνονται στην αξία του φορτιστή, και επιτρέπει την πιο ασφαλή, γρήγορη και σωστή εγκατάσταση και λειτουργία.
 
ΕΡ.: Πόσο κοστίζει η φόρτιση;
ΑΠ.: Μια φόρτιση υπολογίζεται πάντα βάσει των τιμολογίων του εκάστοτε παρόχου ενέργειας. Αν λάβουμε υπόψη την τιμή των 0,11Ευρώ/kWh και υπολογίσουμε μια φόρτιση διάρκειας 4 ωρών με μια ισχύ της τάξης των 11kW, μια πλήρης φόρτιση θα κοστίσει 4,84Ευρώ.
 
ΕΡ.: Πόσο καλά «διαβασμένο» είναι το κοινό-πελάτης σας, στις μέρες μας;
ΑΠ.: Eπειδή αυτή την στιγμή υπάρχει μεγάλη αύξηση του ενδιαφέροντος για τα Ηλεκτρικά Οχήματα, παρακολουθούμε το κοινό συνεχώς να ρωτάει και να ενημερώνεται, κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.

ΕΡ.: Ποιο είναι το «αύριο» και τι τεχνολογικές εξελίξεις αναμένουμε στον τομέα της φόρτισης;
ΑΠ.: Είναι ένας ταχέως εξελισσόμενος τομέας που θα αλλάξει όλο τον τρόπο που αντιλαμβανόμασταν τις μεταφορές μέχρι σήμερα. Τα Ηλεκτρικά οχήματα που αναπτύσσονται είναι συγκριτικά πολύ καλύτερα των οχημάτων εσωτερικής καύσης, σχεδόν σε όλα τα χαρακτηριστικά και οδηγούμαστε στην αυτοματοποίηση της οδήγησης, στο απολύτως ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό όχημα. Η ραγδαία αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων οδηγεί στην ραγδαία αύξηση των σημείων φόρτισης και ακολούθως στην ανάγκη για μείωση των χρόνων φόρτισης στο ελάχιστο δυνατό. Άρα προβλέπουμε μέσα στα επόμενα χρόνια όλο και μεγαλύτερης ισχύος φορτιστές, οι οποίοι θα επιτρέπουν την φόρτιση ΗΟ εντός λίγων λεπτών.
 
ΕΡ.: H MC-CHARGERS είναι η 1η Ελληνική εταιρία ανάπτυξης και παραγωγής σταθμών φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων. Πείτε μας 2 λόγια για την εταιρεία και τους στόχους της.
ΑΠ.: Η ΜC-CHARGERS ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2019 από τους Παναγιώτη Χριστοδούλου και Μπάμπη Μαρμάγγελο. Η ιδέα ανάπτυξης σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων γεννήθηκε πολύ νωρίτερα, το 2017, όπου και τέθηκαν τα πρώτα στάδια υλοποίησης.
Βασικός στόχος της MC-CHARGERS ήταν και είναι να κατασκευάσει μια γκάμα σταθμών φόρτισης οικιακής, επαγγελματικής και δημόσιας χρήσης, η οποία να καλύπτει όλες τις ανάγκες φόρτισης ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων. Μέσα σε αυτές τις ανάγκες, βρίσκεται και η κάλυψη αναγκών διαχείρισης και ελέγχου των σημείων φόρτισης μέσα από πλατφόρμες διαχείρισης και phoneapplication.
Ως εταιρεία με υψηλή τεχνογνωσία πάνω στην κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών αλλά και software υποστήριξης αυτών, είναι η μοναδική Ελληνική εταιρεία, αλλά και μέσα στις ελάχιστες εταιρείες παγκοσμίως, που κατασκευάζει όχι μόνο τους σταθμούς φόρτισης αλλά και τις πλατφόρμες διαχείρισης αυτών.
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »