Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Με δύο νέα συστήματα ασφαλείας το Mercedes Econic

2.853 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2018)

Δύο νέα συστήματα ασφαλείας για το φορτηγό Εconic που σε πολλές χώρες χρησιμοποιείται ως απορριμματοφόρο ανακοίνωσε η Mercedes.

Η εταιρεία αναφέρει πως ένα τέτοιο όχημα που χρησιμοποιείται καθημερινά μέσα στον αστικό ιστό πρέπει να εξοπλίζεται με τα τελευταία συστήματα τεχνολογίας τόσο για στο τομέα της ενεργητικής όσο και της παθητικής ασφάλειας.

Το πρώτο σύστημα που προσφέρει πλέον η Mercedes είναι το Active Break Assist 4ης γενιάς, το οποίο είναι ικανό να προστατεύει κυρίως τους πεζούς, προειδοποιώντας τον οδηγό για πιθανούς κινδύνους ενώ ταυτόχρονα το όχημα αρχίζει και φρενάρει σταδιακά μέχρι την πλήρη ακινητοποίηση του, αν αυτό γίνει απαραίτητο.

Υπενθυμίζουμε ότι το Active Brake Assist 3ης γενιάς εξοπλίζει ήδη το Econic στον στάνταρ εξοπλισμό του που ήδη κρίνεται υπεραρκετός ακόμα και σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που θα επιβάλλει η Eυρωπαϊκή Ένωση από τον φετινό Νοέμβριο. Η τέταρτη γενιά του συστήματος αυτού θα προσφέρεται  στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου.

Το δεύτερο συστήματος ασφαλείας είναι το επονομαζόμενο Sideguard Assist. Η Mercedes ισχυρίζεται ότι λόγω της χρήσης του Econic ως απορριμματοφόρο, o οδηγός είναι επιφορτισμένος με πολλές ευθύνες, όπως το να οδηγεί σύμφωνα με την σηματοδότηση, να προσέχει τους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου, τους πεζούς, τους ποδηλάτες αλλά και τους εργαζόμενους στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Για αυτό αναφέρει πως το νέο της σύστημα ελέγχει όλες τις κινήσεις που γίνονται στην πλευρά του πεζοδρομίου και αν δημιουργηθεί μια επικίνδυνη κατάσταση, ο οδηγός προειδοποιείται αρχικά με μία απλή σήμανση. Αν ο κίνδυνος αυξηθεί τότε παράγεται και ένας προειδοποιητικός ήχος ενώ πλέον η σήμανση αναβοσβήνει έντονα. Τέλος, σε περίπτωση άμεσου κινδύνου παράγεται και ένας ακόμη πιο δυνατός ήχος από τα ηχεία του οχήματος.