Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Με έναν πομποδέκτη σε όλα τα διόδια της χώρας!

3.803 Επισκέψεις στο άρθρο (4/9/2020)

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, η υλοποίηση του προγράμματος «GRITS» προχωρά κανονικά επιτρέποντας τη χρήση ενός μόνο πομποδέκτη σε όλους τους οδικούς άξονες της χώρας από το Νοέμβριο!

Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο, όλοι οι παραχωρησιούχοι των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας συμφώνησαν στο ποσοστό παρακράτησης (λιγότερο του 2%) από τα τέλη διοδίων, με αποτέλεσμα να προχωρά κανονικά η υλοποίηση του προγράμματος «GRITS» (Greek Interoperable Tolling System) που θα τεθεί σε εφαρμογή από τον προσεχή Νοέμβριο.
Οι αυτοκινητόδρομοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι οι: Αττική Οδός, Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα), Αυτοκινητόδρομος Μορέας (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα), Ιόνια Οδός (Αντίρριο – Ιωάννινα), Νέα Οδός (Μεταμόρφωση Αττικής – Σκάρφεια Φθιώτιδας), Κεντρική Οδός (Σκάρφεια Φθιώτιδας – Ράχες Φθιώτιδας), Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Ράχες Φθιώτιδας – Κλειδί Ημαθίας), Κεντρική Οδός / Ε65 (Ξυνιάδα – Τρίκαλα), Εγνατία Οδός.
Η χρέωση θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα (0,06 ευρώ/χιλιόμετρο) καθώς και τα εκπτωτικά πακέτα που προσφέρει ο εκάστοτε αυτοκινητόδρομος.
Παράλληλα, σύντομα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από τον Ολυμπία Οδό και το υβριδικό σύστημα διοδίων που ουσιαστικά αποτελεί μια –πιο δίκαιη- χρέωση για τους κατόχους των πομποδεκτών «o-pass». Βάσει του εν λόγω συστήματος, ενώ αρχικά ο χρήστης χρεώνεται το αντίτιμο στον σταθμό διοδίων όπως προβλέπεται από τον τιμοκατάλογο της εταιρείας, όταν εξέρχεται από την Ολυμπία Οδό (στον κόμβο της επιλογής του), το σύστημα υπολογίζει αυτόματα τα χιλιόμετρα που δεν διένυσε και το κόστος αυτών επιστρέφεται στον λογαριασμό του χρήστη.