Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Mεγαλύτερη ασφάλεια στους δρόμους θέλει η Volvo Trucks

2.012 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2018)

Οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα με βαρέα φορτηγά μειώνονται. Ωστόσο, η έρευνα της Volvo Truck δείχνει ότι η ίδια μείωση δεν παρατηρείται σε ατυχήματα που αφορούν ποδηλάτες και πεζούς και για αυτό απαιτούνται δράσεις για τη μείωση των ατυχημάτων αυτών.

Η Volvo Trucks κατέστησε την ασφάλεια μια από τις βασικές της αξίες κατά τη διάρκεια της  ιστορίας της και υιοθετεί μια πολύπλευρη προσέγγιση στην ασφάλεια της κυκλοφορίας. Αυτή εκτείνεται από την έρευνα για την ασφάλεια της κυκλοφορίας στην ανάπτυξη τεχνολογιών ασφαλείας για τα οχήματα, όπως το σύστημα διατήρησης σε μια λωρίδα κυκλοφορίας και η προειδοποίηση σύγκρουσης προς τα εμπρός με το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης, στην εκπαίδευση οδηγών και στο σχεδιασμό ασφαλέστερων οχημάτων. Τα προγράμματα ευαισθητοποίησης σχετικά με την κυκλοφορία, όπως το "Stop Look Wave" και το "See and be seen", με στόχο τα παιδιά και τους ποδηλάτες, είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος του έργου.

"Δεδομένου ότι οι οδηγοί, οι ποδηλάτες και οι πεζοί μοιράζονται τους ίδιους δρόμους, είναι σημαντικό να κατανοήσουν τις ανάγκες και τους περιορισμούς του άλλου. Ως κατασκευαστής οχημάτων μπορούμε να κάνουμε πολλά για να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα τραυματίζεται σε ατύχημα με κάποιο από τα οχήματά μας και να αυξήσουμε το γενικό επίπεδο συνειδητοποίησης της οδικής ασφάλειας. ", λέει ο Carl Johan Almqvist, επικεφαλής οδικής ασφάλειας της Volvo Trucks.

Η διασφάλιση της εξαιρετικής όρασης από το όχημα αποτελεί σημαντικό μέρος της φιλοσοφίας ασφάλειας της Volvo Trucks. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν σχεδιάζονται οχήματα για αστικά περιβάλλοντα, όπως το αναβαθμισμένο Cab Volvo FE Low-Entry Cab, το οποίο έχει ένα πολύ χαμηλό πλαίσιο και προσφέρεται με την επιλογή μεγεθυσμένων παραθύρων που καλύπτουν πολλές από τις πόρτες της καμπίνας. Τα επιπλέον παράθυρα προσφέρουν στον οδηγό άμεση ορατότητα στην μια πλευρά του οχήματος.

Τα φορτηγά που λειτουργούν στις πόλεις είναι επίσης ασφαλέστερα μέσω καλύτερης τεχνολογίας για την ανίχνευση των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου γύρω από το όχημα. Στο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ σχέδιο Xcycle, η Volvo Trucks συνεργάζεται με εταιρείες τεχνολογίας και ερευνητικά ινστιτούτα και μία από τις τεχνολογίες περιλαμβάνει σύστημα ανίχνευσης για τους ποδηλάτες.

Τα αποτελέσματα του έργου θα παρουσιαστούν τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.