Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το μέλλον των αστικών μετακινήσεων θα βασίζεται σε αυτόνομα οχήματα χωρίς οδηγό, σύμφωνα με το όραμα της Mercedes-Benz.

Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για τις αστικές διανομές προϊόντων, σύμφωνα με τα όσα έχει ήδη αποκαλύψει για τα πλάνα της η Mecedes-Benz…

… μέσω του πρωτότυπου «Vision Van», το οποίο πολλοί έχουν σπεύσει να χαρακτηρίσουν προπομπό της νέας γενιάς του Sprinter.

Mercedes: Αυτόνομο το μέλλον των Taxi

2.023 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2017)

Οι Daimler AG και Bosch συμφώνησαν να συνεργαστούν σε ένα νέο πρόγραμμα εξέλιξης πλήρως αυτόνομων οχημάτων τα οποία θα αλλάξουν πλήρως τον… ορίζοντα στις αστικές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Daimler AG, ο γερμανικός Όμιλος αναμένεται να συνεργαστεί με την εταιρεία Bosch σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που στόχο έχει την παρουσίαση νέων, πλήρως αυτόνομων, οχημάτων στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, τα οποία δεν θα απαιτούν καν την ύπαρξη οδηγού στο εσωτερικό τους.
Συγκεκριμένα, οι μελλοντικές προτάσεις των δύο εταιρειών αναμένεται να καλύπτουν τα πρωτόκολλα «SAE Level 4» (πλήρως αυτόνομα οχήματα) και «SAE Level 5» (οχήματα χωρίς οδηγό) και ένας από τους βασικούς στόχους τους είναι η εξέλιξη του κατάλληλου λογισμικού και των αλγόριθμων για τα εν λόγω αυτόνομα συστήματα κίνησης.
Με την εξέλιξη των νέων αυτών τύπων οχημάτων, οι δύο εταιρείες ευελπιστούν να βελτιώσουν δραστικά την κυκλοφοριακή ροή των οχημάτων όλων των τύπων στο αστικό οδικό δίκτυο των σύγχρονων μεγαλουπόλεων.
Μια από τις πρακτικές που θα επωφεληθούν σημαντικά από το εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα των δύο εταιρειών είναι το «car-sharing» δηλαδή η δυνατότητα χρήσης ενός οχήματος από πολλαπλούς χρήστες.
Η συγκεκριμένη διαδικασία θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους να οργανώσουν καλύτερα το καθημερινό πρόγραμμα των μετακινήσεων τους ενώ, θα παρέχει τη δυνατότητα χρήσης ενός οχήματος και από άτομα που δεν κατέχουν καν δίπλωμα οδήγησης.
Πέραν αυτού, η βασική ιδέα πίσω από τις προσπάθειες των Daimler και Bosch είναι πως… το όχημα πρέπει να πηγαίνει στον οδηγό και όχι το αντίστροφο που ισχύει σήμερα. Χαρακτηριστικά, οι πολίτες θα μπορούν να καλέσουν ένα όχημα για να τους μεταφέρει από το ένα σημείο στο άλλο εντός της πόλης, μέσω του κινητού τους τηλεφώνου (δηλαδή αναφερόμαστε σε αυτόνομα μελλοντικά Taxi) ενώ το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί με διάφορους τύπους ενδοαστικών μεταφορών προϊόντων.
Εξάλλου, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως, μέσα στο 2018 αναμένεται να παρουσιαστεί και η νέα γενιά του Mercedes-Benz Sprinter, με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να έχει ήδη ανακοινώσει πολλαπλά ερευνητικά προγράμματα αναφορικά με την εξέλιξη των μελλοντικών ενδοαστικών διανομών προϊόντων μέσω του προγράμματος «adVANce».