Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Με βάρος συρμού έως και 80 τόνων θα εμφανιστεί του χρόνου το ηλεκτρικό Scania μεταφοράς ξυλείας.

Με βάρος συρμού έως και 80 τόνων θα εμφανιστεί του χρόνου το ηλεκτρικό Scania μεταφοράς ξυλείας.

Μεταφορά ξυλείας με ηλεκτρικό Scania 80 τόνων

2.920 Επισκέψεις στο άρθρο (10/11/2021)

Το πρώτο ηλεκτρικό μεταφοράς ξυλείας που εμφανίζει βάρος συρμού έως και 80 τόνων, εξελίσσει εντατικά η Scania, προκειμένου αυτό να είναι έτοιμο να πιάσει του χρόνου δουλειά στην πατρίδα της, τη Σουηδία.

Η Scania, με τη συνεργασία της εταιρείας υλοτομίας SCA, εξελίσσει το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό μεταφοράς ξυλείας, το οποίο εμφανίζει βάρος συρμού έως και 80 τόνων σε κλειστές διαδρομές, με το μεικτό βάρος σε δημόσιους δρόμους να περιορίζεται στους 64 τόνους.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το στο facebook »

 Το ηλεκτρικό φορτηγό της Scania θα μεταφέρει ξυλεία στην Κομητεία Βεστερμπότεν στο βόρειο τμήμα της Σουηδίας, ανάμεσα στον τερματικό σταθμό της SCA και στο εργοστάσιο παραγωγής χαρτιού, που βρίσκονται έξω από την πόλη Ουμέα. Το φορτηγό θα πιάσει δουλειά από του χρόνου για λογαριασμό της SCA, η οποία είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης ιδιοκτήτης δασών στην Ευρώπη και κατασκευαστής προϊόντων μασίφ ξυλείας που είναι πριονισμένη (πριστή ξυλεία), υλικών συσκευασίας και χαρτοπολτού.
 
Δρομολόγιο 1.600 χλμ. για το ηλεκτρικό Scania (+vid)
 
Κάθε χρόνο, η SCA μεταφέρει περίπου 8,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ξύλου σε βιομηχανίες, χρησιμοποιώντας 265 φορτηγά ξυλείας σε συνεργασία με 87 εργολάβους μεταφορών. Σύμφωνα με τον επικεφαλής βιωσιμότητας της εταιρείας, Hans Djurberg, «η λειτουργία ενός και μόνο ηλεκτρικού φορτηγού θα μειώσει τις ετήσιες εκπομπές άνθρακα κατά περίπου 55 τόνους».
 
Σημειώνεται, πως στην εξέλιξη του ηλεκτρικού φορτηγού της Scania, εκτός από την SCA, συνεργάζεται και το ινστιτούτο ερευνών «Skogforsk», δηλαδή το Ινστιτούτο Δασικής Έρευνας της Σουηδίας που έχει την έδρα του στην Ουψάλα.

VIDEO: Scania R 770 V8 σε συρμό 34 μ. μεικτού βάρους 98 τόνων
 
«Το κλειδί για την επίτευξη μηδενικών εκπομπών στις μεταφορές είναι η ηλεκτροδότηση και θα φτάσουμε εκεί μαζί με πελάτες και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς που μοιράζονται τις αξίες μας. Συνεργασίες όπως αυτή με την SCA, όπου βγαίνουμε νωρίς και δείχνουμε τι είναι δυνατό, είναι ένα σαφές σημάδι αλλαγής του ρυθμού που απαιτείται για να είμαστε απαλλαγμένοι από ορυκτά και να επιτύχουμε τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής ηλεκτροκίνησης της Scania, Fredrik Allard.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το στο facebook »