Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας σε όχημα που επιβαίνουν περισσότεροι του ενός επιβάτες ανέρχεται στα 150 ευρώ.

Μέχρι δύο επιβάτες στα Taxi

2.389 Επισκέψεις στο άρθρο (11/5/2020)

Με σχετική Κ.Υ.Α. τροποποιούνται τα μέτρα προστασίας σε επιβατικά οχήματα δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης και τίθενται σε ισχύ από την 8η Μαΐου. Ενημερωθείτε σχετικά εδώ…

Από την 8η Μαΐου του 2020 επιτρέπεται πλέον η μεταφορά έως δύο επιβατών, εκτός του οδηγού, στα Επιβατηγά οχήματα Δημοσίας Χρήσης (Ε.Δ.Χ. Taxi) και στα Επιβατηγά Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) έως πέντε θέσεων, με βάση τα όσα ανακοινώνονται στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γ. Κεφαλογιάννης.
Στην εν λόγω Κ.Υ.Α. που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1757 με τίτλο «Μέτρα τήρησης αποστάσεων κατά τις μετακινήσεις μαθητών δημόσιων και ιδιωτικής σχολείων και τροποποίηση των μέτρων προστασίας σε Ε.Ι.Χ. και Ε.Δ.Χ.», ορίζεται επίσης πως ο μέγιστος αριθμός των δύο επιβατών, εκτός του οδηγού, ισχύει και για τα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου Van οχήματα, δηλαδή όπως ισχύει και για τα Ε.Ι.Χ. έως επτά θέσεων.
Σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις επιτρέπεται κατά εξαίρεση η υπέρβαση του ορίου επιβατών, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν, πέραν του οδηγού, μόνο γονείς με τα ανήλικα τέκνα τους. Επιπλέον, σε αυτά τα οχήματα είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας από τους επιβάτες και από τον οδηγό και για κάθε παράβαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ τόσο στον οδηγό του οχήματος όσο και στους επιβάτες.